Рецепти

курячий паштет Парфе

Неймовірно смачний Парфе з курячої печінки. Рецепт простий, доступний – легко зможете його повторити у себе на кухні.

Ідеальне поєднання смаку, аромату, кольору та текстури робить його кращим за магазинний в мільйони разів!

Інгредієнти:

  • Куряча печінка – 1 кг
  • Молоко – 1 л
  • Цибуля шалот – 150 г
  • Яйця – 14 шт
  • Вершкове масло – 300 г
  • Вершки 30% – 300 мл
  • Порто або портвейн – 100 мл
  • Коньяк чи бренді – 50 мл
  • Чебрець
  • Часник – 1 зубчик
  • Лавровий лист
  • Перець – 1.5 г
  • Сіль – 13 г

Приготування:

Курячу печінку замочуємо в молоці приблизно на годину і потім очищаємо від прожилок і жиру. На дрібні кубики нарізаємо цибулю-шалот, на дві частини розрізаємо зубчик часнику. Цибулю та часник до утворення золотистої скоринки злегка обсмажуємо на вершковому маслі, додавши листочки з однієї гілочки чебрецю і трохи солі. У сковороду з цибулею наливаємо коньяк і газовим пальником підпалюємо, щоби випарувався весь алкоголь. Наливаємо портвейн і на повільному вогні, періодично помішуючи, випаровуємо зі сковороди зайву рідину. У чашу блендера відправляємо очищену курячу печінку та яйця, все пробиваємо до стану емульсії, далі додаємо вершки та знову пробиваємо блендером.

У каструлі розтоплюємо 300 г вершкового масла, остуджуємо до температури 40-45 градусів і відправляємо в чашу блендера. Також у чашу додаємо карамелізовану цибулю і на високій швидкості пробиваємо вміст чаші 20 секунд. Додаємо в блендер ще 14 г солі, півтора грама перцю і пару секунд все пробиваємо. Вміст чаші блендера наливаємо у форму для запікання, зверху прикрашаємо лавровими листочками та гілочками чебрецю. Форму відправляємо в духовку та на водяній бані, виставивши температуру 130 градусів, запікаємо паштет (Парфе) 60-90 хвилин. Після однієї години запікання, за допомогою термощупу перевірте температуру всередині: якщо температура всередині паштету досягла 65 градусів – паштет готовий.

Апетитний парфе, світло-рожевого кольору з ідеальною структурою та незрівнянного смаку подаємо до столу, особливо смачно подавати, намастивши на хрумкі тости.

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…