Неймовірно смачний Парфе з курячої печінки. Рецепт простий, доступний – легко зможете його повторити у себе на кухні.
Ідеальне поєднання смаку, аромату, кольору та текстури робить його кращим за магазинний в мільйони разів!
Інгредієнти:
Приготування:
Курячу печінку замочуємо в молоці приблизно на годину і потім очищаємо від прожилок і жиру. На дрібні кубики нарізаємо цибулю-шалот, на дві частини розрізаємо зубчик часнику. Цибулю та часник до утворення золотистої скоринки злегка обсмажуємо на вершковому маслі, додавши листочки з однієї гілочки чебрецю і трохи солі. У сковороду з цибулею наливаємо коньяк і газовим пальником підпалюємо, щоби випарувався весь алкоголь. Наливаємо портвейн і на повільному вогні, періодично помішуючи, випаровуємо зі сковороди зайву рідину. У чашу блендера відправляємо очищену курячу печінку та яйця, все пробиваємо до стану емульсії, далі додаємо вершки та знову пробиваємо блендером.
У каструлі розтоплюємо 300 г вершкового масла, остуджуємо до температури 40-45 градусів і відправляємо в чашу блендера. Також у чашу додаємо карамелізовану цибулю і на високій швидкості пробиваємо вміст чаші 20 секунд. Додаємо в блендер ще 14 г солі, півтора грама перцю і пару секунд все пробиваємо. Вміст чаші блендера наливаємо у форму для запікання, зверху прикрашаємо лавровими листочками та гілочками чебрецю. Форму відправляємо в духовку та на водяній бані, виставивши температуру 130 градусів, запікаємо паштет (Парфе) 60-90 хвилин. Після однієї години запікання, за допомогою термощупу перевірте температуру всередині: якщо температура всередині паштету досягла 65 градусів – паштет готовий.
Апетитний парфе, світло-рожевого кольору з ідеальною структурою та незрівнянного смаку подаємо до столу, особливо смачно подавати, намастивши на хрумкі тости.
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…