Цей пиріг робиться дуже просто і можна віднести до заливних, але є одна відмінність – начинку викладаємо не окремо, а змішуємо з тістом і так запікаємо.
Виходить цікаво і, звичайно, смачно. М’яса в такому пирозі багато, а ось тіста навпаки.
Інгредієнти:
- Заздалегідь відварене філе курячої грудки або іншої частини – 300 г
- 50-60 г твердого сиру
- 150 мл молока
- 2 яйця
- Пакетик розпушувача
- 4 столові ложки борошна (з гіркою)
- Молотий перець, сіль – додаєте до смаку. Добре до цього рецепту підходять приправи – наприклад, італійська суміш.
Приготування:
Наперед відварене м’ясо нарізати дрібним кубиком. Шматок сиру натерти в окрему тарілочку.
Все замішується швидко, тому відразу треба включити духовку розігрітися на 190 градусів.
У глибокому посуді змішати молоко з яйцями, щіпкою солі. Всипати борошно та розпушувач. Перемішати, розтираючи грудочки.
Додати до рідкого тіста нарізане м’ясо, тертий сир та добре перемішати, щоб рівномірно розподілилися всі інгредієнти.
Вилити суміш для пирога в змащену олією форму. Поставити в уже розігріту духовку. Час випікання приблизно 35 хвилин. Може навіть менше 25-30 – це залежить від того, як гріє ваша духовка.
На час готовності пиріг трохи підніметься, зарум’яниться, а по кухні розноситься такий апетитний аромат.
Готовому пирогу, коли дістали з духовки, треба обов’язково дати охолонути. Нарізати, коли буде теплим. Смачний, ніжний, тіста небагато, але достатньо, щоб тримати начинку. Відмінний рецепт простої та смачної домашньої випічки, щоб не морочитися з довгим приготуванням.
Смачного!