Рецепти

Курячі відбивні, які гідні святкового столу: незвичайний маринад з 2 інгредієнтів та супер панірування

Такі курячі відбивні готую і для святкового столу. Вони дуже соковиті, ніжні, ароматні та смачні. Вся справа в маринаді, що складається з двох простих продуктів. Називаю його супер маринадом, тому що будь-яке м’ясо в ньому виходить неймовірно соковите та ніжне.

Інгредієнти:

  • 750 г філе курячих стегон (8 шт.)
  • 140 г батона
  • 2 курячі яйця
  • 6 зубчиків часнику
  • за смаком рослинна олія
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

Для приготування можна брати курячі стегна на кістці, тоді видаляємо шкіру та вирізаємо кістку. У мене готове філе.

Філе по одному шматку викладаємо в пакет і відбиваємо молоточком, потім солимо і перчимо з 2 сторін.

Маринад складатиметься з 2 продуктів: курячі яйця та часник. Яйця розбиваємо в невелику миску та збиваємо вилкою (можна трохи додати солі). На дно глибокої миски виливаємо ¼ частину яєць і додаємо пропущений через прес часник (¼ частина).

Викладаємо 3 відбивні, знову додаємо яйця та часник (по ¼ частини). Потім знову вкладаємо 3 шматки філе.

Виливаємо яйця, додаємо часник (по ¼ частини). Розміщуємо 2 шматки філе, що залишилися, і додаємо залишки яєць, часнику. Накриваємо та відправляємо в холодильник мінімум на 3 години (краще залишити на ніч). Чим довше м’ясо знаходиться в маринаді, тим ніжніше воно виходить (залишала і на 2 доби, дуже ніжно).

Для панірування беремо м’який хліб (у мене батон). Викладаємо шматки батона в чашу блендера та подрібнюємо. Панірування готове.

Відбивні з філе стегон обвалюємо в хлібній крихті, притискаючи крихту до м’яса.

Викладаємо відбивні партіями у гарячу олію (для прискорення можна смажити на 2 сковородах). Смажимо на слабкому вогні 6 хвилин з одного боку (сковороду прикриваємо кришкою, щільно не закриваємо).

Потім перевертаємо на інший бік і готуємо ще 6 хвилин. Крихта зі свіжого хліба дає красиву і дуже хрумку скоринку (хрускіт ніжний). Вона щільно прилягає до м’яса, при жаренні не дає соку виходити назовні, і за рахунок цього відбивні виходять дуже соковитими.

Яєчний маринад робить м’ясо дуже ніжним, а часник у маринаді дає чудовий часниковий смак та аромат. Це соковиті, ніжні, дуже ароматні та смачні відбивні.

Смачного!!!

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…