Нове

Курячі відбивні, які гідні святкового столу: незвичайний маринад з 2 інгредієнтів та супер панірування

Такі курячі відбивні готую і для святкового столу. Вони дуже соковиті, ніжні, ароматні та смачні. Вся справа в маринаді, що складається з двох простих продуктів. Називаю його супер маринадом, тому що будь-яке м’ясо в ньому виходить неймовірно соковите та ніжне.

Інгредієнти:

  • 750 г філе курячих стегон (8 шт.)
  • 140 г батона
  • 2 курячі яйця
  • 6 зубчиків часнику
  • за смаком рослинна олія
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

Для приготування можна брати курячі стегна на кістці, тоді видаляємо шкіру та вирізаємо кістку. У мене готове філе.

Філе по одному шматку викладаємо в пакет і відбиваємо молоточком, потім солимо і перчимо з 2 сторін.

Маринад складатиметься з 2 продуктів: курячі яйця та часник. Яйця розбиваємо в невелику миску та збиваємо вилкою (можна трохи додати солі). На дно глибокої миски виливаємо ¼ частину яєць і додаємо пропущений через прес часник (¼ частина).

Викладаємо 3 відбивні, знову додаємо яйця та часник (по ¼ частини). Потім знову вкладаємо 3 шматки філе.

Виливаємо яйця, додаємо часник (по ¼ частини). Розміщуємо 2 шматки філе, що залишилися, і додаємо залишки яєць, часнику. Накриваємо та відправляємо в холодильник мінімум на 3 години (краще залишити на ніч). Чим довше м’ясо знаходиться в маринаді, тим ніжніше воно виходить (залишала і на 2 доби, дуже ніжно).

Для панірування беремо м’який хліб (у мене батон). Викладаємо шматки батона в чашу блендера та подрібнюємо. Панірування готове.

Відбивні з філе стегон обвалюємо в хлібній крихті, притискаючи крихту до м’яса.

Викладаємо відбивні партіями у гарячу олію (для прискорення можна смажити на 2 сковородах). Смажимо на слабкому вогні 6 хвилин з одного боку (сковороду прикриваємо кришкою, щільно не закриваємо).

Потім перевертаємо на інший бік і готуємо ще 6 хвилин. Крихта зі свіжого хліба дає красиву і дуже хрумку скоринку (хрускіт ніжний). Вона щільно прилягає до м’яса, при жаренні не дає соку виходити назовні, і за рахунок цього відбивні виходять дуже соковитими.

Яєчний маринад робить м’ясо дуже ніжним, а часник у маринаді дає чудовий часниковий смак та аромат. Це соковиті, ніжні, дуже ароматні та смачні відбивні.

Смачного!!!

Нове

Популярне