Курячі крильця приготовані за цим рецептом смачні самі по собі, їх можна подати з соусом барбекю, але сьогодні я приготую медово-часниковий соус.
Інгредієнти:
- Курячі крила 1 кг
- Солодка паприка 1-2 столові ложки
- Сіль 1 чайна ложка
- Перець чорний 1/2 чайної ложки
- Сухий часник 1 чайна ложка
- Соняшникова олія 1 столова ложка
Приготування:
Курячі крила розрізаю на 3 частини по суглобах. Найменшу частину не використовую, вона хороша для бульйону.
Рекомендую, наносити спеції на курячі крила викладені на плоскій поверхні, мені здається так легше стежити за рівномірною кількістю спецій.
Далі в глибокій мисці активно перемішую і додаю трохи соняшникової, або оливкової олії, і при необхідності додаю ще спеції.
Дуже важливий момент при приготуванні крилець в духовці – розділити їх на групи. Так краще контролювати процес приготування. Я використовую 2 окремих дека.
Крила викладаю на пергаментний папір, фольгу не рекомендую використовувати, крила можуть пристати до фольги.
Відправляю в духовку на температуру 220 градусів на 30 хвилин. Через 15 хвилин перевертаю. Звичайно, час приготування може варіюватися від розміру крилець,.
Для соусу змішаю всі інгредієнти:
- Мед 1 столова ложка
- Соєвий соус 2-3 столові ложки
- Яблучний оцет 1/2 столової ложки
- Рослинна олія 1/2 столової ложки
- Часник подрібнений 2-3 зубчики
Через 30 хвилин, за допомогою пензлика змащую крильця соусом і відправляю в духовку на 5-7 хвилин.
Температуру в духовці можете збільшити, або включити верхній нагрів. Дуже важливо стежте, щоб часник не підгорів.
Смачного!