Нове

Курячі крильця в клярі з медово-гірчичним соусом та карамелізованою цибулею

Літо – це час для веселих поїздок та смачних кулінарних експериментів! Якщо ви шукаєте нові рецепти для ваших літніх вечірок або просто для сімейного обіду на відкритому повітрі, то курячі крильця в клярі з медово-гірчичним соусом і карамелізованою цибулею – відмінний варіант, який точно задовольнить вашу апетитну спрагу. Соковиті, ароматні та повні смаку, ці крильця стануть справжнім “польотом у смаку” для всіх поціновувачів соковитої та апетитної курки.

Інгредієнти:

  • 1 кг курячих крилець
  • 1 склянка борошна
  • 1 столова ложка крохмалю картопляного
  • 1 чайна ложка куркуми
  • 1 чайна ложка паприки
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 1/2 склянки води
  • Рослинна олія для смаження

Для медово-гірчичного соусу:

  • 3 столові ложки меду
  • 2 столові ложки гірчиці
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 1 столова ложка кетчупу
  • 1 столова ложка оцту (переважно рисового або яблучного)
  • 1 зубчик часнику (подрібнений)
  • 1/2 чайної ложки медового гірчичного соусу (опціонально)

Для карамелізованої цибулі:

  • 2 середні червоні цибулі (нарізані в тонкі півкільця)
  • 2 столові ложки цукру
  • 2 столові ложки олії

Приготування:

Підготуйте курячі крильця. Окремо змішайте борошно, крохмаль, куркуму,  паприку, сіль та чорний перець. Додайте воду і добре розмішайте, щоб вийшла гладка та товста консистенція кляру.

У глибокій сковороді або каструлі нагрійте олію для смаження. Кожне крильце вмочіть у приготовлений кляр, вмочіть у нього з усіх боків і окуратно опускайте в олію. Смажте крильця на середньому вогні, періодично перевертаючи, до золотисто-коричневого кольору, приблизно 5-7 хвилин на кожній стороні. Перекладіть готові крильця на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії.

Приготуйте медово-гірчичний соус. У маленькій мисці змішайте мед, гірчицю, соєвий соус, кетчуп, оцет та подрібнений часник. Якщо ви віддаєте перевагу більш гострому соусу, можна додати медового гірчичного соусу за смаком. Добре перемішайте, щоб усі інгредієнти добре з’єдналися.

Приготуйте карамелізовану цибулю. У глибокій сковороді на середньому вогні нагрійте олію. Додайте нарізану цибулю та цукор. Готуйте, періодично помішуючи, до м’якості та золотистого кольору цибулі, приблизно 8-10 хвилин. Видаліть з вогню і залиште осторонь.

Підготуйте тарілку для подачі. Розкладіть на неї курячі крильця в клярі. Посипте карамелізованою цибулею і посипте свіжою дрібно нарізаною зеленню.

Подавайте курячі крильця з медово-гірчичним соусом в окремій мисці, щоб кожен міг вмочувати крильця в соус перед тим, як насолодитися їх смаком.

Цей рецепт ідеально підходить для літніх вечірок на відкритому повітрі, пікніків або просто для сімейного обіду у літній день. Соковиті та ароматні курячі крильця в клярі із солодко-гострим медово-гірчичним соусом та карамелізованою цибулею створять неповторну комбінацію смаків, яка точно порадує ваших гостей та близьких.

Смачного!

Нове

Популярне