Пропонуємо простий рецепт крилець Баффало в духовці. Завдяки запіканню в духовці м’ясо в паніровці виходить зовсім не жирним, що є безсумнівним плюсом. Для панірування використовуємо борошно і різні спеції, які роблять крила пікантними, ароматними, з насиченим кольором. Хрусткі рум’яні крильця після запікання доповнюємо смачним соусом на основі сиру і вершкового масла.
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 1 кг
- Борошно – 3 ст.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Петрушка сушена – 1 ч.л.
- Часник сушений – ½ ч.л.
- Паприка солодка – 1 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
Для соусу:
- Сік лимона – 1-2 ст.л.
- Сіль – 1 / 3 ч.л.
- Часник – 3-4 зубчика
- Сир – 30-40 г
- Вершкове масло – 50 г
- Зелень петрушки – за смаком
Приготування:
Курячі крила обполосніть, висушіть, розріжте на 3 частини. Третю тонку кінцівку приберіть, вона не знадобиться.
Окремо приготуйте панірування. У глибоку ємність всипте борошно і спеції – мелений червоний перець, сушену петрушку, мелений часник, сіль і перець. Обов’язково додайте розпушувач.
Суміш ретельно перемішайте, в неї опустіть м’ясо, ще раз перемішайте, щоб панірування огорнуло кожен шматок.
Крила в паніруванні викладіть на деко на відстані один від одного.
Запікайте м’ясо при температурі 200 градусів наступні 30 хвилин. В процесі крила один раз переверніть, щоб обидві сторони підрум’янились однаково.
Паралельно приготуйте сирний соус. Вершкове масло розтопіть до рідкого стану, додайте сир, подрібнений на тертці і нашатковану зелень. Зубчики часнику пропустіть через прес, додайте в соус.
Суміш приправте спеціями за смаком, додайте сік лимона, ретельно перемішайте.
Готові крила перекладіть в глибоку тарілку.
Зверху полийте їх соусом, перемішайте.
Перекладіть блюдо в тарілку, подайте на стіл.
Смачного!