Курячі гомілки, запечені з овочами в духовці, – це ситне, дуже смачне і гарне блюдо, яке ви без зусиль зможете приготувати для домашнього обіду або вечері. Процес приготування нескладний, оскільки основну роботу за нас зробить духовка, до того ж ми відразу отримаємо і м’ясо, і гарнір, що приємно заощадить наш час на кухні. З овочами в рецепті можна експериментувати, додаючи або прибираючи їх до смаку. Приготуйте це яскраве, як зовні, так і за смаковими відчуттями, блюдо, і, я думаю, воно вам дуже сподобається!
Складові:
Курячі ніжки або стегна вимити, обсушити. Додаємо сіль, чорний перець, паприку і добре натираємо спеціями. Ми залишаємо курку маринуватися на 20-30 хвилин.
А тим часом займемося овочами. Картоплю наріжемо кубиками. Моркву – кружальцями.
Кабачок, очистити від шкірки і нарізати кружечками. У мене кабачок молодий і я не стала його очищати від шкірки.
Солодкий болгарський перець, очистити від насіння і нарізати смужками. Ріпчасту цибулю – півкільцями.
Перекладаємо овочі в глибоку миску або відразу в форму для запікання (форму для запікання змастити олією). Додаємо сіль, чорний перець, куркуму і майонез. Добре перемішуємо.
Зверху на овочі викладаємо курку. Закриваємо фольгою і відправляємо в духовку. Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 1 год 20 хв. За 10-15 хвилин до готовності фольгу зняти, щоб блюдо підрум’янилося.
Смачного!
Також читайте: КУРЯЧЕ ФІЛЕ В НАЙНІЖНІШІЙ БІЛКОВІЙ «ШУБЦІ»
У родині відомого українського ведучого та гумориста Андрія Бєднякова сьогодні особливий день — його донька…
Українська співачка Dakooka опинилася в центрі скандалу через несподівану співпрацю з російським гуртом, що викликало…
Котлети з щуки зі смаженою цибулею — чудова страва для тих, хто любить рибні страви.…
Соте з баклажанів — це легка та смачна страва, яка ідеально підходить для літнього обіду…
Салат з крабовими паличками — це легка та швидка у приготуванні страва, яка відмінно підходить…
Учасник відомого українського гурту Quest Pistols Антон Савлєпов вперше публічно розповів про трагедію в його…