Рецепти

Курячі гомілки в вершковому соусі

Як незвично приготувати курячі стегна, якщо класичний варіант страви набрид? Пропонуємо розглянути цікавий і дуже смачний рецепт курячих гомілок в вершковому соусі. Блюдо готується швидко. Особливих кулінарних умінь не буде потрібно. Результат перевершить всі очікування і кожна господиня захоче відправити цей рецепт собі в скарбничку.

Курячі стегна в вершковому соусі з грибами

Давайте перерахуємо, що нам для цього знадобитися. Розрахувати кількість курячих ніжок дуже просто. Необхідно знати кількість людей, для яких ви готуєте. На одну порцію візьміть 2-3 гомілки. Вершковий соус з даного рецепту буде незвичайним.

Ключовим інгредієнтом соусу не є вершки, а вершковий сир. Для пікантності додамо трохи свіжих печериць. Серед інших необхідних продуктів вершкове масло, олію, цибулина.

Для цієї страви ви можете використовувати будь-яке куряче м’ясо, але найсмачніше виходять саме курячі гомілки.

Складові:

  • 10 шт. – куряча гомілка;
  • 200 г. – свіжі шампіньйони;
  • 150 г. – вершковий сир (крем-чіз);
  • 1 шт. – цибуля;
  • 50 г. – вершкове масло;
  • 2 ст.л. – рослинної олії;
  • Сіль, чорний перець.

Покрокове приготування:

  • Попередньо добре помити і просушити курячі гомілки паперовим рушником. Підготувати і почистити овочі, помити гриби. Курочку посолити і поперчити. Залишити маринуватися на 10-15 хвилин.
  • На розпечену сковороду наливаємо рослинну олію. Нагріваємо. Потім обсмажуємо курячі шматочки до золотистої скоринки з обох сторін. Приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку.
  • Поки смажиться курочка, дрібно нарізаємо цибулю. Гриби наріжемо довільно. Якщо вам подобаються великі шматочки, то наріжте великими. Якщо віддаєте перевагу дрібній нарізці, то наріжте дрібно.
  • Курячі ніжки вже обсмажилися з одного боку, перевертаємо. Ми залишаємо ще на кілька хвилин. Коли курочка обсмажилася, прибираємо її зі сковороди.
  • Сковорода нам знадобиться трохи пізніше. Мити її не потрібно. На цій же олії обсмажити цибулю до прозорості. Така маніпуляція подарує соусу додаткові смакові акценти. Додаємо трохи вершкового масла. Добре все перемішуємо.
  • Слідом викладаємо печериці. Не забудьте посолити і поперчити соус. Ще раз перемішуємо.
  • Потім необхідно вмішати крем-чіз або вершковий сир. Викладати його будемо на сковороду лопаткою. Щоб соус вийшов ідеальний, вершковий сир повинен бути кімнатної температури. Якщо ви будете використовувати вершковий соус прямо з холодильника, то розбивати його на шматочки буде досить клопітно. Залишилося додати 400 мл. води. Розмішуємо до однорідної консистенції. Доводимо соус до кипіння.
  • Опускаємо в соус нашу курочку. Тушкуємо на повільному вогні приблизно ще двадцять хвилин. Через зазначений час курячі ніжки перевірити на готовність. Для цього робимо ножем невеликий надріз. За бажанням курячі ніжки можна посипати зверху зеленню.

Дуже ніжні з приємним вершковим смаком курячі гомілки можна подавати як самостійне блюдо, а можна з будь-яким гарніром. Картопля, макарони, будь-яка крупа буде чудово поєднуватися з куркою у вершковому соусі.

Також читайте: ФАРШИРОВАНИЙ ПЕРЕЦЬ І КАБАЧКИ. ДУЖЕ СМАЧНА НАЧИНКА

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…