Сьогодні вирішила приготувати Бефстроганов із курячого філе у сметанно-томатному соусі. Готують його не лише із яловичини. Дивовижно смачна страва, готується буквально пів години. Грудка виходить м’яка і неймовірно ніжна.
Інгредієнти:
- куряча грудка філе – 0,5 – 0,6 кг.
- 1 цибулина
- 1 морква
- борошно – 1 ст.л.
- томатна паста – 2 ст.л.
- сметана – 3 ст.л.
- часник – 3 зубчики
- сіль – 1/2 ч.л.
- чорний мелений перець, паприка – за смаком
- олія – 3 ст.л.
Приготування:
Промиту та просушену грудку розрізаємо вздовж на дві частини. Шматочки філе злегка відбиваємо молотком із двох боків, щоб волокна розм’якшилися.
Кожен шматок нарізаємо на довгі смужки.
Цибулю ріжемо квадратиками, середню моркву натираємо на великій тертці. У сковороді добре розігріваємо 3 столові ложки рослинної олії.
Викладаємо нарізане філе та обсмажуємо до випаровування вологи на великому вогні до білого кольору та легкої рум’яності (близько 5 хвилин).
Додаємо цибулю та одну столову ложку борошна, перемішуємо та обсмажуємо 2 хвилини.
Слідом морква і смажимо все разом ще кілька хвилин.
Додаємо томатний соус (я в склянці води в 200 мл розчинила 2 столові ложки томатної пасти). Можна використовувати м’якуш помідорів, натерши їх на великій тертці.
Залишилося додати сіль, чорний мелений перець та улюблені спеції. Я додам паприку, за бажанням додайте приправу для курки.
Тушкуємо 5 хвилин до готовності моркви та цибулі. Залишилося покласти сметану і видавити часник, все перемішуємо і даємо прокипіти ще 2 хвилини.
І не забуваємо помішувати, щоби не пригоріло. Курка з підливою готова, на гарнір підійде абсолютно все – макарони, гречка чи картопляне пюре.
Соус з томатної пасти та сметани зі спеціями робить страву особливо ароматною.
Смачного!