Куряче філе в сирній скоринці готується досить просто і дуже швидко. М’ясо всередині залишається соковитим, а хрумка скоринка (тут вона виходить саме такою) надасть йому незвичайного смаку. Куряче філе легко можна замінити на філе індички, з ним страва вийде не менш смачною.
Інгредієнти:
- Філе курки або індички – 700 г
- Сир – 150 г
- Борошно – 2 ст.л
- Яйце – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 2 ст.л
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинна олія для обсмажування
Приготування:
Куряче філе розрізаємо вздовж на дві частини та злегка відбиваємо. Якщо берете індичку, її потрібно тонко нарізати. Філе солимо, перчимо, за бажанням можна додати улюблених спецій і помаринувати в них пів години філе.
Яйце збиваємо вилкою без фанатизму. Сир натираємо на тертці і змішуємо з панірувальними сухарями. Сир краще вибирати твердий (в ідеалі пармезан), але смачно буде з будь-яким, я намагалася робити з різними.
Далі поетапно філе спочатку обвалюємо в борошні, потім обмочуємо в яйці і нарешті обвалюємо в суміші сухарів та сиру.
Викладаємо на розігріту сковороду, змащену олією та обсмажуємо хвилин по 5-7 з кожного боку до готовності. Сковороду кришкою не накриваємо.
Таку курочку краще їсти відразу поки ще гаряча. Остигла скоринка вже не буде такою хрусткою та смачною.
Смачного!