Рецепти

Куряче філе у медово-соєвому соусі: незвичайне поєднання різних смаків

Любителям незвичайних поєднань різних смаків обов’язково сподобається куряче філе, приготоване у своєрідному медово-соєвому соусі, що має надзвичайно апетитний вигляд, ніжне та неймовірно соковите. Солоний і солодкий смаки в цій страві ідеально поєднуються завдяки властивостям меду та класичного соєвого соусу. Додавання улюблених спецій дозволить надати страві привабливого, відомого аромату і викличе «вовчий» апетит.

Успіх готової страви залежить не тільки від добавок та соусу, а ще й від вибору самого філе. Вирушаючи в магазин, визначте, яка кількість цього продукту потрібна. Заморожувати філе можна, але після розморожування воно втрачає не лише свої корисні властивості, а й стає жорсткішим.

Тому краще купувати його у кількості, необхідній для приготування конкретної страви, без залишку.

Інгредієнти:

  • 600 г свіжого курячого філе
  • склянка соєвого соусу
  • 4 ч. л. рідкого меду
  • 2 ч. л. свіжого імбиру
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 4-5 зубчиків очищеного часнику
  • спеції, суміш перців, сухі трави
  • 6-7 ст. л. олії для обсмажування – рафінованої соняшникової
  • білий кунжут для посипання готової страви

Приготування:

  • Куряче філе промити, просушити, використовуючи паперові рушники;
  • порізати його гострим ножем на невеликі шматочки розміром приблизно 4 х 4 см, скласти в глибоку миску;
  • додати до філе соєвий соус, натертий на тертці з дрібними отворами імбир, пропущений через часникодавку, спеції, влити лимонний сік (свіжий) і 1 ст.л. олії (із загальної кількості для смаження);
  • добре все перемішати, накрити миску харчовою плівкою і відправити філе маринуватися в холодильник на 30-40 хвилин (можна залишити в холодильнику на ніч);
  • мариноване філе дістати з холодильника, щоб трохи нагрілося за кімнатної температури;
  • велику сковороду розігріти, додати олію та мед, щоб розтопився, але не закипів;
  • обсмажити шматочки філе на сковороді до готовності;
  • перед закінченням смаження філе посипати кунжутом, перемішати і вимкнути плиту;
    залишити, щоб трохи охололо, під кришкою;
  • готове куряче філе в медово-соєвому соусі подавати, виклавши на блюдо і посипавши дрібно нарізаною зеленню.

Ніжні, соковиті шматочки філе буквально тануть у роті, викликаючи шквал смакових відчуттів. Куряче філе в медово-соєвому соусі, приготовлене за цим рецептом, відмінно підійде до теплих салатів (приготовлених без використання м’яса), до улюбленого гарніру; тушкованих овочів. Страва з незвичним солодко-солоним смаком дозволить урізноманітнити раціон, чудово виглядатиме на святковому столі. Куряче філе, приготоване в медово-соєвому соусі, можна взяти на роботу – смачний та ситний обід гарантований.

Смачного!

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…