Куряча грудка дуже швидко готується і чудово поєднується з багатьма продуктами. А якщо взяти картоплю, то вона з курятиною точно створені один для одного. Страва є повністю самостійною, і тому до неї можна максимум подати зелень та овочеву нарізку.
Інгредієнти:
- Куряча грудка (філе) – 400 г
- Печериці – 300 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Сир твердий – 100 г
- Вершки – 150 мл.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Сіль та перець – за смаком.
Приготування:
На початковому етапі слід відварити картоплю. Для цього бульби очистіть і залийте водою, не забувши підсолити. Варити картоплю слід 20 хвилин до готовності.
Важливо не переварити, тому краще залишити картоплю трохи недовареною.
На першій сковороді починайте обсмажувати нарізане куряче філе.
На другій сковороді починайте обсмажувати цибулю. За бажанням її можна нарізати або кубиками, або півкільцями.
Коли цибуля стане м’якою, на сковороду додайте гриби. У нашому випадку гриби використані заморожені, але якщо у вас свіжі печериці, то такий варіант також допустимо. Влийте у сковороду вершки.
Продовжуйте тушкувати інгредієнти ще три-чотири хвилини, а потім додайте до сковороди борошно.
І гриби, і куряче філе потрібно обов’язково приправити сіллю, щоб смак не був прісним.
Тепер перекладіть куряче філе, підрум’янене, в сковороду з грибами і перемішайте. Залишіть ще одну хвилину.
Зажарку зі сковороди перекладіть у глибоку форму для запікання та розрівняйте.
Картоплю потрібно натерти на великій стороні терки і розмістити стружку рівним шаром у формі для запікання поверх курячо-м’ясного шару.
Залишилося присипати страву тертим сиром і відправити до духової шафи на пів години. Температурний режим має бути 180 градусів.
Ця страва містить і м’ясо, і гарнір — подавати на стіл його можна зі свіжим салатом і зеленню.
Смачного!