Рецепти

Куряча печінка з овочами та грибами (цікавий спосіб)

Цей спосіб цікавий тим, що печінка та овочі з грибами готуються окремо, а з’єднуються при подачі. Ще покажу чудовий спосіб приготування печінки, при якому всередині вона виходить ніжна та соковита, а зовні покривається скоринкою з легким хрускотом. Овочі можна брати будь-які. Печінка з хрусткою скоринкою та соковиті овочі з грибами – це дуже смачно.

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки
  • 2 помідори (250 г)
  • 1 солодкий перець (130 г)
  • 1 цибуля
  • 150 г печериць
  • 3 зубчики часнику
  • 5 ст. л. соєвого соусу
  • 4-5 ст. л. крохмалю
  • 1/2 пучка петрушки
  • 1 щіпка цукру
  • 5 ст. л. рослинної олії
  • за смаком мелений перець (чорний)
  • за смаком сіль

Приготування:

Курячу печінку промиваємо і відправляємо в миску, додаємо соєвий соус (4 ст. л.), мелений перець та цукор. Мені подобаються добре солоні страви, тому печінку ще трохи солю. Перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин.

У сковороді в олії (2 ст. л.) на сильному вогні обсмажуємо 3 хвилини півкільця цибулі і додаємо нарізані печериці. Смажимо близько 3 хвилин.

Потім додаємо солодкий перець, нарізаний соломкою і готуємо ще близько 3 хвилин. Постійно перемішуємо.

Помідори нарізаємо не дуже дрібно та викладаємо у сковороду. Готуємо кілька хвилин, доки не стануть м’якими. Перчимо і трохи солимо.

Доповнюємо овочі з грибами соєвим соусом (1 ст. л.), дрібно нарізаним часником, петрушкою, перемішуємо і обсмажуємо 2 хвилини.

Через 10 хвилин після того, як залили печінку соєвим соусом, приступаємо до її приготування. Обвалюємо печінку в крохмалі (по 6-7 шт.).

Відправляємо її в гарячу олію (3 ст. л.) у сковороду. Сковороду прикриваємо кришкою, смажимо печінку 3-4 хвилини на середньому вогні до появи скоринки.

Потім печінку перевертаємо та готуємо ще 3-4 хвилини. Зверху вона покривається скоринкою з легким хрускотом, а всередині виходить дуже ніжною та соковитою. Готову печінку викладаємо на велику тарілку по краях і смажимо наступну партію.

Печінка знаходиться по краях тарілки, у середину додаємо соковиті овочі з грибами. Прикрашаємо все скибочками свіжого помідора, зеленню і одразу подаємо на стіл. Це дуже смачна страва!

Смачного!!!

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…