Взагалі, страви з курячої печінки дуже ніжні, дієтичні та малокалорійні, а насититися можна невеликою порцією, оскільки у печінці багато білка.
На гарнір піде рис, гречка, макарони, дуже гарна печінка з картопляним пюре. Вибір за вами.
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 500 г
- Цибуля-1 шт.
- Морква – 1шт.
- Перець – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Масло вершкове – 20 г
- Сіль за смаком
Для підливки:
- Сметана 200 г
- Соєвий соус – 1 ст. ложка
- Часник – 1-2 зубчики
- Вода – 100-150 мл
- Сіль та перець за смаком
- 3-4 гілочки кропу
Приготування:
Підготовляємо печінку та овочі для смаження. Беремо упаковку печінки 500 г, розкриваємо, промиваємо. Якщо шматочки великі, можна розрізати навпіл і видалити прожилки.
Чистимо одну цибулину, одну моркву, один солодкий перчик та один великий помідор. Ще 1-2 зубки часнику для підливки.
Цибулю ріжемо шматочками, морквину натираємо на великій терці.
Розігріваємо сковорідку. Для смаження печінки найкраще піде суміш рослинної олії та вершкового масла.
Я раніше першою обсмажував печінку, а потім уже додавав овочі, причому лише цибулю і моркву. А тут робимо по-іншому.
Після розігріву сковорідки вогонь зменшуємо до середнього.
Спочатку обсмажуємо моркву з цибулею хвилини три-чотири, помішуючи. Обсмажуємо цибулю та моркву.
Перець нарізаємо тонкими скибочками і кладемо в засмажку. Тушкуємо ще пару хвилин. Додаємо солодкий перець.
Помідор ріжемо кубиками, додаємо до овочів. Знову перемішуємо і тушкуємо ще дві хвилини.
Додаємо помідор. Тут головне, не пересмажити овочі. І лише зараз закладаємо печінку.
Перемішуємо так, щоб печінка була під овочами і смажимо хвилини три. Знову перемішуємо, додаємо солі до смаку (близько чайної ложки приблизно). Смажимо ще дві хвилини.
Поки все обсмажується, готуємо підливу. У велику чашку вливаємо столову ложку соєвого соусу, видавлюємо пару зубчиків часничку, додаємо щіпку меленого перцю. Викладаємо склянку сметани і добре перемішуємо.
Розбавляємо водою до стану вершків. Солимо за смаком.
Завершальний етап. Заливаємо печінку з овочами нашою підливою та тушкуємо на малому вогні під кришкою п’ять хвилин.
Заливаємо підливкою. Вимикаємо плиту, посипаємо готову страву нарізаним кропом.
Блюдо готове. Гарнір можна готувати паралельно із печінкою.
Смачного!