Черговий рецепт, як смачно приготувати куряче філе, щоб воно вийшло максимально соковитим і ніжним. Оскільки куряче філе досить сухе, необхідно знати особливі секрети і певні рецепти для його приготування. В даному варіанті використовується мінімальна кількість додаткових інгредієнтів. Соковитість м’яса забезпечує сир, який використовуєте двох видів. М’який вершковий сир змішується зі свіжим шпинатом, суміш викладається в розрізи курячого філе. При запіканні вона добре просочує м’ясо зсередини. З твердого сиру формується верхній шар, він робить страву більш апетитною.
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 1 шт
- Плавлений сир – 100 г
- Шпинат – 30 г
- Твердий сир – 30 г
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинна олія
Приготування:
Приготуйте начинку. Шпинат ретельно вимийте, стебла зріжте, листочки дрібно наріжте, додайте в м’який вершковий сир.
Суміш посоліть за смаком, ретельно перемішайте до однорідності.
Курячі грудки промийте, розріжте на дві частини. На кожному шматку філе зробіть глибокі поперечні надрізи, не доходячи до основи. М’ясо присипте сіллю і меленим перцем.
Заготовки перекладіть на деко або у жароміцну форму, змащену олією. Твердий сир натріть на великій тертці, стружкою присипте заготовки.
Поставте форму в розігріту до 200 градусів духовку, запікайте страву 25 хвилин до готовності. Верхній сирний шар повинен злегка підрум’янитися.
Готову страву перекладіть в тарілку, подайте в теплому вигляді.
Смачного!