Сьогодні приготуємо смачну, швидку та просту страву з курки у сметанному соусі.
М’ясо в соусі виходить настільки соковитим, ароматним та ніжним на смак, що неможливо відірватися. Готується із доступних інгредієнтів.
Інгредієнти:
Приготування:
Для приготування беру 8 курячих стеген. Промиваємо та обсушуємо. За бажання знімаємо шкіру.
Робимо неглибокі надрізи, щоб курка краще промаринувалась у спеціях і просочилася сіллю. Перевертаємо і проробляємо те саме з іншого боку.
Посипаємо сіллю, чорним меленим перцем або сумішшю перців, як у мене. Потім паприкою та приправою карі. Також можна брати будь-які улюблені спеції, які вам подобаються.
Розтираємо по курочці. Перевертаємо і так само посипаємо сіллю, перцем та спеціями. Складаємо гомілки в миску, накриваємо плівкою і залишаємо маринуватися. Вже за 30 хвилин можна розпочинати приготування.
На сковороду кладемо шматочок вершкового масла і наливаємо рослинної олії. Розігріваємо. Викладаємо курячі ніжки і обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору на вогні трохи вище за середній.
Поки смажиться курка нарізаємо цибулю на тонкі четвертинки, а часник на тонкі слайси. Коли ніжки вже готові – перекладаємо їх поки що в тарілку. І на цій же сковороді обсмажуємо цибулю до прозорості.
Після цього кладемо часник і борошно. Помішуючи смажимо близько хвилини. Додаємо сметану, сіль та паприку. Перемішуємо.
Вливаємо 250-300 мл. води і кладемо в сметанний соус курячі гомілки. Як тільки закипіло, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою та тушкуємо на невеликому вогні 20-25 хвилин.
Через 10 хвилин усі ніжки перевертаю на інший бік і продовжую тушкувати.
Наприкінці посипаю нарізаною петрушкою та подаю до столу. Виходить дуже ніжна та смачна курочка, м’ясо просто тане у роті.
Смачного!
Українська співачка KOLA відсвяткувала свій день народження масштабним концертом у київському "Палаці спорту" 19 жовтня.…
Скандально відома українська співачка Таїсія Повалій, яка зрадницьки переїхала до Росії, поділилася враженнями від життя…
Ароматний і зігрівальний напій — какао з пряним імбиром та мускатним горіхом. Ідеальний для холодних…
Цей легкий овочевий салат з бринзою — ідеальний вибір для швидкого перекусу або легкого обіду.…
Кокосово-мигдальне печиво — легкий десерт із насиченим ароматом кокосу і мигдалю, що тане в роті.…
Українська ведуча та акторка Даша Малахова відверто висловилася щодо мовного питання, яке, за її словами,…