Рецепти

Курка в соусі така смачна і ніжна, що всі просять добавку: ідеальна до будь-якого гарніру на вечерю

Сьогодні приготуємо смачну, швидку та просту страву з курки у сметанному соусі.

М’ясо в соусі виходить настільки соковитим, ароматним та ніжним на смак, що неможливо відірватися. Готується із доступних інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • курячі стегна – 8 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2-3 зубчики
  • сметана – 200 г
  • борошно – 1 ст.л.
  • гаряча вода – 250-300 мл.
  • сіль, перець, паприка, каррі – за смаком
  • рослинна олія та вершкове масло

Приготування:

Для приготування беру 8 курячих стеген. Промиваємо та обсушуємо. За бажання знімаємо шкіру.

Робимо неглибокі надрізи, щоб курка краще промаринувалась у спеціях і просочилася сіллю. Перевертаємо і проробляємо те саме з іншого боку.

Посипаємо сіллю, чорним меленим перцем або сумішшю перців, як у мене. Потім паприкою та приправою карі. Також можна брати будь-які улюблені спеції, які вам подобаються.

Розтираємо по курочці. Перевертаємо і так само посипаємо сіллю, перцем та спеціями. Складаємо гомілки в миску, накриваємо плівкою і залишаємо маринуватися. Вже за 30 хвилин можна розпочинати приготування.

На сковороду кладемо шматочок вершкового масла і наливаємо рослинної олії. Розігріваємо. Викладаємо курячі ніжки і обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору на вогні трохи вище за середній.

Поки смажиться курка нарізаємо цибулю на тонкі четвертинки, а часник на тонкі слайси. Коли ніжки вже готові – перекладаємо їх поки що в тарілку. І на цій же сковороді обсмажуємо цибулю до прозорості.

Після цього кладемо часник і борошно. Помішуючи смажимо близько хвилини. Додаємо сметану, сіль та паприку. Перемішуємо.

Вливаємо 250-300 мл. води і кладемо в сметанний соус курячі гомілки. Як тільки закипіло, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою та тушкуємо на невеликому вогні 20-25 хвилин.

Через 10 хвилин усі ніжки перевертаю на інший бік і продовжую тушкувати.

Наприкінці посипаю нарізаною петрушкою та подаю до столу. Виходить дуже ніжна та смачна курочка, м’ясо просто тане у роті.

Смачного!

Останні новини

KOLA розповіла, скільки витрат було на концерті у “Палаці спорту”

Українська співачка KOLA відсвяткувала свій день народження масштабним концертом у київському "Палаці спорту" 19 жовтня.…

Зрадниця Повалій розповіла про українське та російське майно

Скандально відома українська співачка Таїсія Повалій, яка зрадницьки переїхала до Росії, поділилася враженнями від життя…

Смачний ароматний та зігрівальний напій

Ароматний і зігрівальний напій — какао з пряним імбиром та мускатним горіхом. Ідеальний для холодних…

Смачний овочевий салат з бринзою

Цей легкий овочевий салат з бринзою — ідеальний вибір для швидкого перекусу або легкого обіду.…

Смачне кокосово-мигдальне печиво

Кокосово-мигдальне печиво — легкий десерт із насиченим ароматом кокосу і мигдалю, що тане в роті.…

Даша Малахова шокована неприємною ситуацією в київському кафе

Українська ведуча та акторка Даша Малахова відверто висловилася щодо мовного питання, яке, за її словами,…