Нове

Курка в соусі така смачна і ніжна, що всі просять добавку: ідеальна до будь-якого гарніру на вечерю

Сьогодні приготуємо смачну, швидку та просту страву з курки у сметанному соусі.

М’ясо в соусі виходить настільки соковитим, ароматним та ніжним на смак, що неможливо відірватися. Готується із доступних інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • курячі стегна – 8 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2-3 зубчики
  • сметана – 200 г
  • борошно – 1 ст.л.
  • гаряча вода – 250-300 мл.
  • сіль, перець, паприка, каррі – за смаком
  • рослинна олія та вершкове масло

Приготування:

Для приготування беру 8 курячих стеген. Промиваємо та обсушуємо. За бажання знімаємо шкіру.

Робимо неглибокі надрізи, щоб курка краще промаринувалась у спеціях і просочилася сіллю. Перевертаємо і проробляємо те саме з іншого боку.

Посипаємо сіллю, чорним меленим перцем або сумішшю перців, як у мене. Потім паприкою та приправою карі. Також можна брати будь-які улюблені спеції, які вам подобаються.

Розтираємо по курочці. Перевертаємо і так само посипаємо сіллю, перцем та спеціями. Складаємо гомілки в миску, накриваємо плівкою і залишаємо маринуватися. Вже за 30 хвилин можна розпочинати приготування.

На сковороду кладемо шматочок вершкового масла і наливаємо рослинної олії. Розігріваємо. Викладаємо курячі ніжки і обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору на вогні трохи вище за середній.

Поки смажиться курка нарізаємо цибулю на тонкі четвертинки, а часник на тонкі слайси. Коли ніжки вже готові – перекладаємо їх поки що в тарілку. І на цій же сковороді обсмажуємо цибулю до прозорості.

Після цього кладемо часник і борошно. Помішуючи смажимо близько хвилини. Додаємо сметану, сіль та паприку. Перемішуємо.

Вливаємо 250-300 мл. води і кладемо в сметанний соус курячі гомілки. Як тільки закипіло, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою та тушкуємо на невеликому вогні 20-25 хвилин.

Через 10 хвилин усі ніжки перевертаю на інший бік і продовжую тушкувати.

Наприкінці посипаю нарізаною петрушкою та подаю до столу. Виходить дуже ніжна та смачна курочка, м’ясо просто тане у роті.

Смачного!

Нове

Популярне