Рецепти

Курка в сметані та зернистій гірчиці: просто готувати, красиво та смак відмінний

Для приготування курки є безліч маринадів, які роблять її соковитою, ароматною та смачною. Вони можуть бути приготовлені на основі соєвого соусу, вина, різного оцту, лимонного соку, сметани, йогурту, майонезу, гірчиці та курячих яєць. Основний компонент доповнюється спеціями, травами, часником і виходить маринад, який надалі визначатиме смак м’яса.

Сьогодні готую дуже смачні курячі ніжки в сметані та зернистій гірчиці з додаванням сушеного часнику та солодкої паприки. Запікаю їх у духовці. Кислота, що міститься в сметані, розм’якшує волокна м’яса і робить його соковитим, ніжним. Французька гірчиця додає незвичайний смак і робить блюдо цікавим на вигляд. Сушений часник при запіканні не згорить, на відміну від свіжого, і зробить курку дуже ароматною. А паприка потрібна для гарного кольору.

Інгредієнти:

  • 9 курячих ніжок
  • 3 ст. л. сметани
  • 4 ч. л. зернистої гірчиці
  • 1,5 ч. л. сушеного часнику
  • 1,5 ч. л. солодкої паприки
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

Для приготування можна використовувати будь-які курячі частини. У мене 9 ніжок (загальна вага 900 г). Гомілки промиваємо і посипаємо сіллю.

Викладаємо ніжки в миску, перчимо, доповнюємо сметаною та зернистою гірчицею. Сметана зробить куряче м’ясо ніжним та соковитим. Зерниста гірчиця без різкого запаху, вона негостра та має легкий горіховий смак. Вона додасть страві родзинку у смаку та вигляді.

Додаємо сушений часник та паприку. Якщо використати свіжий часник, то при запіканні він підгорить і додасть неприємного смаку. Паприка зробить страву яскравою та красивою. Спеції, трави можна додавати будь-які за смаком.

Добре все перемішуємо, накриваємо та залишаємо на столі на 30 хвилин. Можна залишити на 2-3 години (на ніч), тоді забираємо в холодильник.

Гомілки в сметані та гірчиці розміщуємо у формі. За рахунок сухих спецій маринад стає густим, не розтікається та покриває всю поверхню гомілки. Запікаємо при 200 градусах 35 хвилин.

Час залежить від духовки та ваги гомілки. Якщо ніжки великі, час збільшуємо. Ароматні курячі ніжки виймаємо. Ось такими яскравими вони стають. Хрумка скоринка зверху не утворюється. Вони ніжні.

Перекладаємо ніжки на тарілку і одразу подаємо на стіл. Гарнір до них підійде будь-який з овочів, круп або макаронів. Ціле насіння гірчиці при запіканні стає м’якшим і при поїданні м’яса лопаються. Курка виходить ніжною, соковитою та дуже смачною.

Смачного!!!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…