Для приготування курки є безліч маринадів, які роблять її соковитою, ароматною та смачною. Вони можуть бути приготовлені на основі соєвого соусу, вина, різного оцту, лимонного соку, сметани, йогурту, майонезу, гірчиці та курячих яєць. Основний компонент доповнюється спеціями, травами, часником і виходить маринад, який надалі визначатиме смак м’яса.
Сьогодні готую дуже смачні курячі ніжки в сметані та зернистій гірчиці з додаванням сушеного часнику та солодкої паприки. Запікаю їх у духовці. Кислота, що міститься в сметані, розм’якшує волокна м’яса і робить його соковитим, ніжним. Французька гірчиця додає незвичайний смак і робить блюдо цікавим на вигляд. Сушений часник при запіканні не згорить, на відміну від свіжого, і зробить курку дуже ароматною. А паприка потрібна для гарного кольору.
Інгредієнти:
- 9 курячих ніжок
- 3 ст. л. сметани
- 4 ч. л. зернистої гірчиці
- 1,5 ч. л. сушеного часнику
- 1,5 ч. л. солодкої паприки
- за смаком мелений перець
- за смаком сіль
Приготування:
Для приготування можна використовувати будь-які курячі частини. У мене 9 ніжок (загальна вага 900 г). Гомілки промиваємо і посипаємо сіллю.
Викладаємо ніжки в миску, перчимо, доповнюємо сметаною та зернистою гірчицею. Сметана зробить куряче м’ясо ніжним та соковитим. Зерниста гірчиця без різкого запаху, вона негостра та має легкий горіховий смак. Вона додасть страві родзинку у смаку та вигляді.
Додаємо сушений часник та паприку. Якщо використати свіжий часник, то при запіканні він підгорить і додасть неприємного смаку. Паприка зробить страву яскравою та красивою. Спеції, трави можна додавати будь-які за смаком.
Добре все перемішуємо, накриваємо та залишаємо на столі на 30 хвилин. Можна залишити на 2-3 години (на ніч), тоді забираємо в холодильник.
Гомілки в сметані та гірчиці розміщуємо у формі. За рахунок сухих спецій маринад стає густим, не розтікається та покриває всю поверхню гомілки. Запікаємо при 200 градусах 35 хвилин.
Час залежить від духовки та ваги гомілки. Якщо ніжки великі, час збільшуємо. Ароматні курячі ніжки виймаємо. Ось такими яскравими вони стають. Хрумка скоринка зверху не утворюється. Вони ніжні.
Перекладаємо ніжки на тарілку і одразу подаємо на стіл. Гарнір до них підійде будь-який з овочів, круп або макаронів. Ціле насіння гірчиці при запіканні стає м’якшим і при поїданні м’яса лопаються. Курка виходить ніжною, соковитою та дуже смачною.
Смачного!!!