Це дуже просте в приготуванні блюдо, оскільки попередньо маринувати або обсмажувати нічого не треба. Швидко все закладаю в форму в сирому вигляді, відправляю в духовку і забуваю на 50 хвилин. Овочі та спеції для страви можна брати будь-які за смаком. Блюдо виходить неймовірно соковите, ніжне, ароматне і смачне.
Інгредієнти:
- 7 шт. курячих стегон
- 4 шт. помідорів (невеликі)
- 2 шт. солодкого перцю
- 1 шт. ріпчаста цибуля
- 1/2 шт. кабачок (200 г)
- 10 зубчиків часнику
- 80 г вершкового масла
- 1 ст.л. рослинної олії
- за смаком спеції
- за смаком сіль
Приготування:
На дно форми наливаємо рослинну олію, викладаємо нарізану на пір’я цибулю і зубчики часнику (просто тиснемо їх ножем). Посипаємо невеликою кількістю солі і спецій. Я використовую суху суміш аджики (складається з коріандру, хмелі-сунелі, перцю і сушеної зелені). Можна використовувати будь-які спеції за смаком.
На цибулю з часником розміщуємо шар з кубиків кабачка. Знову додаємо сіль і спеції.
Помідори нарізаємо не надто тонкими скибочками і викладаємо на кабачок (плюс сіль і спеції).
Солодкий перець очищаємо, нарізаємо на середні шматочки і додаємо на помідори рівним шаром (плюс сіль і спеції).
Для страви беру шматки від курки (2 стегна, 2 гомілки і 3 шматки від грудки). Посипаємо курку сіллю, солодкою паприкою і сумішшю аджики. Розміщуємо курку на овочевій подушці.
Більшу частину вершкового масла розміщуємо на курці, меншу частину масла додаємо на овочі. Форму з куркою і овочами ставимо в духовку при 180 градусах і запікаємо 50 хвилин.
Якщо курка починає підгоряти (залежить від духовки), то накриваємо фольгою. За рахунок паприки вся поверхня курячих частин покриється красивою рум’яною скоринкою. Блюдо пахне чудово.
Курку на овочевій подушці посипаємо зеленню і подаємо з улюбленим гарніром. На дні від соків овочів і курки утворюється дуже смачний бульйон, яким поливаємо курку і гарнір при подачі. Блюдо виходить неймовірно соковите і смачне.
Смачного!!!