Пропоную рецепт напрочуд смачного часниково-вершкового соусу з креветками та шпинатом. Креветки за цим рецептом – просто знахідка для любителів та поціновувачів смачної їжі.
Дуже рекомендую приготувати та насолодитися незрівнянним поєднанням смаків цього розкішного делікатесу.
Інгредієнти:
- Креветки свіжоморожені – 250 г
- Шпинат – 1 упаковка
- Цибуля – 0.5 шт
- Вершкове масло
- Борошно – 0.5 ч. ложки
- Вино сухе (біле) – 100-150 мл
- Пармезан – 50 г
- Черрі – 4 шт
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
- Вершки 33% – 100 мл
- Часник – 8-10 зубчиків
Приготування:
На вершковому маслі до рум’яності обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Як тільки цибуля підрум’янилася відправляємо для “зв’язування” в сковороду половину чайної ложки борошна і наливаємо вино. Випарюємо вино практично повністю і наливаємо у сковороду вершки. Все добре перемішуємо і, як тільки вершки закиплять – знімаємо сковороду з вогню. На другій сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла і додаємо дрібно нарізаний часник. Буквально за хвилину відправляємо в сковороду креветки (очищені від панцира та кишкової вени) перемішуємо і зверху обпалюємо газовим пальником.
Як тільки креветки стали рожевіти – знімаємо сковороду з креветками з вогню і на її місце ставимо сковороду з вершковим соусом. У сковороду з соусом відправляємо розрізані на дві частини томати чері, листя шпинату і добре перемішуємо. Якщо соус виходить занадто густим – додайте трохи води. У сковороду додаємо на смак сіль, дрібно натертий пармезан, креветки з часником і перемішуємо. На повільному вогні тушкуємо все буквально 1-2 хвилини і знімаємо з вогню.
Соус з креветками викладаємо на тарілку, до смаку перчимо і подаємо до столу.
Смачного!