Нове

Креветки у вершковому соусі зі шпинатом

Пропоную рецепт напрочуд смачного часниково-вершкового соусу з креветками та шпинатом. Креветки за цим рецептом – просто знахідка для любителів та поціновувачів смачної їжі.

Дуже рекомендую приготувати та насолодитися незрівнянним поєднанням смаків цього розкішного делікатесу.

Інгредієнти:

  • Креветки свіжоморожені – 250 г
  • Шпинат – 1 упаковка
  • Цибуля – 0.5 шт
  • Вершкове масло
  • Борошно – 0.5 ч. ложки
  • Вино сухе (біле) – 100-150 мл
  • Пармезан – 50 г
  • Черрі – 4 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець – за смаком
  • Вершки 33% – 100 мл
  • Часник – 8-10 зубчиків

Приготування:

На вершковому маслі до рум’яності обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Як тільки цибуля підрум’янилася відправляємо для “зв’язування” в сковороду половину чайної ложки борошна і наливаємо вино. Випарюємо вино практично повністю і наливаємо у сковороду вершки. Все добре перемішуємо і, як тільки вершки закиплять – знімаємо сковороду з вогню. На другій сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла і додаємо дрібно нарізаний часник. Буквально за хвилину відправляємо в сковороду креветки (очищені від панцира та кишкової вени) перемішуємо і зверху обпалюємо газовим пальником.

Як тільки креветки стали рожевіти – знімаємо сковороду з креветками з вогню і на її місце ставимо сковороду з вершковим соусом. У сковороду з соусом відправляємо розрізані на дві частини томати чері, листя шпинату і добре перемішуємо. Якщо соус виходить занадто густим – додайте трохи води. У сковороду додаємо на смак сіль, дрібно натертий пармезан, креветки з часником і перемішуємо. На повільному вогні тушкуємо все буквально 1-2 хвилини і знімаємо з вогню.

Соус з креветками викладаємо на тарілку, до смаку перчимо і подаємо до столу.

Смачного!

Нове

Популярне