Без дріжджів, соковитий та ніжний пиріг. Готується на два рази. Стане прикрасою будь-якого столу.
Інгредієнти (вага пирога 1 кг):
Тісто
Начинка:
Приготування:
Для початку просіюємо 250 г борошна, додаємо 0,5 ч.л солі та 1,5 ч.л розпушувача. Краще все борошно відразу не просівати, 50-70 г відкласти і за необхідності додати. Сир у всіх різний і якщо додати все борошно можна забити тісто.
Окремо в блендері з’єднуємо 150 г сиру, 70 мл молока та 60 мл рафінованої олії. Виходить густа однорідна маса.
Об’єднуємо сухі та мокрі інгредієнти. Замішуємо тісто руками. Спочатку здається, що борошна багато, але в результаті виходить щільне тісто.
Тісто накриваємо плівкою та залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі. Тісто стане набагато м’якшим і податливішим.
Тим часом 300 г печериць нарізаємо середніми шматочками. Смажимо печериці на сухій сковороді доки не випарується вся волога. Далі додаємо 2 ст.л рафінованої олії. Смажимо гриби на середньому нагріванні до золотистості. Насамкінець солимо і перчимо гриби до смаку.
Для начинки в мисці з’єднуємо охолоджені смажені гриби, 300 г відвареного або смаженого курячого філе, зелень за смаком (цибуля, кріп або петрушка), 50 г твердого сиру натертого на великій тертці, 2 ст.л з гіркою сметани будь-якої жирності, сіль за смаком . Перемішуємо.
Далі розкочуємо тісто в прямокутний пласт 30*40 см. Тісто стало набагато м’якшим, воно пластичне і не рветься. У середину тіста викладаємо начинку.
Далі робимо надрізи під кутом один навпроти одного. Кількість надрізів має бути однаковою з обох сторін. Потім надрізи викладаємо один на одного, ніби формуючи косу. Краї рулету защипуємо.
Пиріг перекладаємо на лист застелений пергаментом. Зверху пиріг змащуємо збитим яйцем і посипаємо кунжутом.
Випікаємо пиріг у заздалегідь розігрітій духовці при 190*30 хвилин. Режим верх-низ без конвекції.
Ось як виглядає готовий пиріг. Його вага 1 кг. Тісто м’яке, зверху хрумке, а всередині соковите за рахунок начинки. На смак нагадує пісочно-сирне.
Всім смачного!
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…