Влітку на нашому столі найчастіше саме ці котлети. Я їх називаю “літні” чи “економні”. Суть у тому, що фарш наполовину складається із м’яса, а наполовину з овочів.
Виходить дуже економно: з невеликої кількості м’ясного фаршу можна приготувати гору котлет, адже овочі коштують дуже дешево влітку.
Так що якщо хочете нагодувати сім’ю смачно та бюджетно, то беріть цей рецепт на замітку!
Інгредієнти:
- фарш м’ясний – 500 г
- кабачок – 100 г
- морква 100 г
- цибуля – 100 г
- капуста 100 г
- яйце – 1 шт
- сіль, перець, зелень
- олію, щоб посмажити на сковороді
- панірування (сухарі)
Приготування:
Отже, перша половина у нас – це м’ясний фарш. Раджу брати свинину чи яловичину, чи комбо свинина+яловичина. Курку та індичку теж можна.
А тепер овочі:
На тертці або блендером подрібнюємо кабачок та моркву. Дрібно ріжемо цибулю, додаємо дуже дрібно нарізану капусту (і злегка перетиснуту руками, щоб була м’яка).
Можна ще додати зелень, болгарський перчик – загалом будь-які овочі, які любите.
Важливе правило: овочі повинні бути дуже дрібні, інакше котлети можуть розвалитися!
Далі яйце, сіль і перець і добре все перемішуємо, відбиваємо фарш, щоб був однорідний.
Якщо виходить рідкий фарш – додавайте манку або панірувальні сухарі. Таке можливо, якщо дуже соковитий кабачок.
І тепер смажимо:
Котлетки паніруємо у сухарях та смажимо на сковороді. До речі, я пробувала їх запікати і в духовці – теж смачно.
Смачного!