Рецепти

Котлети по-київськи з риби

Цікавий варіант приготування рибних котлет. Готуються вони за рецептом котлет «по-київськи», тільки з рибного фаршу. Фарш можна приготувати з філе будь-якої риби без кісток. Для соковитості в фарш додаємо цибулю, для пікантності – часник. Начинку традиційно готуємо з вершкового масла і кропу. Завдяки щільному паніруванню котлети зберігають всі соки всередині, виходять неймовірно смачними і ніжними.

Інгредієнти:

  • Філе рибне – 1 кг
  • Батон – 1 шт
  • Масло вершкове – 150 г
  • Кріп – 30 г
  • Цибуля – 2 шт
  • Молоко – 50 мл
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Яйця – 2 шт. (В фарш)
  • Яйця – 2 шт. (Для панірування)
  • Сіль, перець – за смаком
  • Базилік – за смаком
  • Рослинна олія – ​​100-200 мл

Приготування:

В першу чергу приготуйте масляну начинку. Вершкове масло дістаньте заздалегідь з холодильника, щоб воно стало м’яким. Свіжий кріп дрібно наріжте, додайте до масла, трохи посоліть, перемішайте. Невелику квадратну або прямокутну ємність застеліть плівкою або фольгою. Всередину помістіть масляну суміш, розрівняйте лопаткою, поставте в морозильну камеру на 1 годину, щоб суміш стала твердою.

Тушку риби розберіть на філе, відокремлюючи від кісток. Також можна придбати вже готове свіжоморожене філе.

Філе наріжте на шматки. Головку цибулі очистити, нарізати.

Чотири шматки пшеничного батона поламайте на шматки, помістіть в глибоку ємність, залийте молоком, дайте постояти 5 хвилин, щоб хліб став м’яким.

Шматки риби і цибулі перекрутити через м’ясорубку, паралельно додайте зубчики часнику і батон, добре віджавши його від рідини. У суміш вбийте яйця, всипте сіль, базилік і мелений перець за смаком, ретельно перемішайте.

Підмерзле вершкове масло наріжте на невеликі брусочки.

З невеликої порції рибної суміші (1 ст.л.) сформуйте коржик, в середину укладіть брусочок масла. Сформуйте довгастий биток з маслом всередині.

Яйця розбийте в глибоку ємність, посоліть, збовтайте вилкою до однорідності. Кожен рибний биток по черзі опустіть в яєчну суміш.

Далі запаніруйте котлети в подрібнених сухарях з усіх боків. Заготовки подморозьте в морозильній камері, щоб вони стали твердими. Після цього їх можна ще раз панірувати в яйці і сухарях, тоді верхня скоринка стане щільніше.

Смажте їх на середньому вогні з двох сторін до придбання рум’яної скоринки. Щільне панірування швидко вбирає рослинну олію, тому його має бути достатньо. Потім котлети перекладіть на деко, застеліть фольгою, запікайте ще 15 хвилин до повної готовності.

Готові котлети подайте на стіл в теплому вигляді.

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…