Це дуже простий спосіб приготування смачної випічки до чаю. Підходять будь-які свіжі або заморожені ягоди. Показую простий прийом, при якому ягоди на відкритій випічці залишаються цілими. Ще додаю один інгредієнт, який надає приємний вершковий смак. Кошики виходять неймовірно смачними і ароматними.
Інгредієнти:
- 400 г тісто (листкове)
- 220 г чорна смородина
- 100 г сир
- 2 ст.л. з гіркою цукрова пудра (+ для випічки)
- 1 ст.л. з гіркою крохмаль
- 1 шт. яйце
Приготування:
Для приготування беру заморожену чорну смородину. Викладаємо її в миску, додаємо крохмаль, цукрову пудру і перемішуємо. Залишаємо на столі і періодично перемішуємо.
Листкове бездріжджове тісто заздалегідь розморожуємо. У пачці йде 2 листи. Тісто по одному пласту розгортаємо з додаванням борошна.
Потім загортаємо тісто в рулет, скріплюємо край тіста і розрізаємо на 8 частин (рулетики).
Одну розрізану сторону у рулетика скріплюємо пальцями, перевертаємо і за допомогою пальців формуємо кошичок. Робити це просто, тісто добре приймає форму. З 2 пластів тіста виходить 16 кошичків.
Готові кошички викладаємо на відстані один від одного на деко. Тепер беремо кошики по одному і за допомогою пензлика змащуємо збитим яйцем (боки і верх).
На дно кошичків викладаємо сир (по 1 ч. л. без гірки). Сир додасть прекрасний вершковий смак. Його можна замінити на сир, змішаний з цукром.
Ягоди в мисці періодично перемішували, вони трохи відтанули і все більше покривалися крохмалем з цукровою пудрою. Вони залишаються цілими. Додаємо чорну смородину в кошики і ставимо в духовку при 180 градусах на 25 хвилин.
Кошики трохи збільшаться в обсязі, боки зарум’яняться, а ягоди залишаться цілими. Ось така краса виходить.
9. Посипаємо кошики з ягодами цукровою пудрою і подаємо на стіл. Виходить прекрасна випічка до чаю з ягідно-вершковим смаком.
Смачного!!!