Рецепти

Корисний банановий торт

Як зрозуміло з назви, банановий торт готується на основі бананів. Цей вид ласощів поширений в азіатській кухні. Його часто готують у В’єтнамі, Китаї, Індонезії. Десерт може бути у вигляді кексу або традиційного листкового торта. Банановий торт нерідко використовується в правильному харчуванні. Адже він є смачний солодкий десерт з мінімальним вмістом цукру або зовсім без нього. Всю необхідну солодкість забезпечать банани! Тропічний фрукт чудово поєднується з сухофруктами, горіхами, вівсяними пластівцями. Ці компоненти можна включати до складу десерту для поліпшення смакових характеристик.

Банани є не тільки смачний, але і корисний продукт. Вони багаті численними мікроелементами, які доброчинно впливають на організм людини. Банани насичують енергією, покращують настрій, допомагають боротися зі стресом. Шматочок бананового торта допоможе швидше відновитися після нервового дня або психологічного зриву.

Корисний шоколадний торт з бананами

Цей десерт сподобається тим, хто любить солодке, але не хоче набрати зайвих кілограмів. Він виходить неймовірно смачним, а найголовніше – корисним. З його приготуванням впораються навіть недосвідчені господині. Коржі будемо випікати з рисового борошна. Якщо її немає під рукою, можна використовувати кукурудзяне, кокосове, мигдалеве борошно. Любите традиційні варіанти? Тоді використовуйте пшеничне цельнозернове борошно. Від включення до складу пшеничного борошна вищого ґатунку краще відмовитися, оскільки нашою метою є приготування корисного десерту!

В якості основи для крему візьмемо м’який знежирений сир. Звичайний цукор використовувати не будемо. Його необхідно замінити улюбленим натуральним підсолоджувачем. Можна використовувати мед, кленовий сироп, сироп топінамбура, стевію.

Складові:

  • Куряче яйце – 1 шт;
  • Какао – 1 ч.л;
  • М’який сир – 170 г;
  • Молоко – 30 мл;
  • Стиглий банан – 1 шт;
  • Рисове борошно – 4 ст.л;
  • Розпушувач – ½ ч.л;
  • Оливкова олія – ​​1 ч.л;
  • Підсолоджувач – за смаком.

Спосіб приготування:

  • У мисці змішуємо розпушувач, борошно і какао-порошок. Акуратно розмішуємо суміш, потім додаємо молоко і яйце. Замішуємо однорідне тісто. Як тільки в масі не залишиться грудочок, додаємо рослинну олію;
  • Основу переливаємо в силіконову форму для запікання і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Приготувати коржі можна і в мікрохвильовці протягом 3-5 хвилин;
  • Даємо охолонути бісквітній основі після запікання, розрізаємо на кілька тонких коржів;
  • У чашці збиваємо м’який сир з підсолоджувачем, отриманим кремом прошаровуються коржі. На крем викладаємо шматочки тонко нарізаного банана;
  • Верхнім шаром повинен бути крем з шматочками бананів;
    Зібраний десерт відправляємо на годину в холодильник, щоб сирний крем просяк коржі і десерт придбав потрібну м’якість.

Торт можна прикрасити свіжою полуницею, посипати подрібненими горіхами або кокосовою стружкою. Якщо ви не рахуєте калорій, то сміливо доповнюйте десерт солодкими сиропами і рідким шоколадом!

Також читайте: ДУЖЕ СМАЧНИЙ ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ З МЕРЕНГОЮ. ПИРІГ, ЯКИЙ ЗАМІНИТЬ ТОРТ

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…