Чому в назві згадуються короновані особи, ми не знаємо. Але давайте розглянемо рецепт королівської запіканки із сиру з фото.
Класичний спосіб в духовці
Складові:
- Свіжий сир 9% – до 300 г
- Цукровий пісок – 100 г
- Коров’яче масло – 130 г
- Яйця курячі – 2 шт
- Ванілін – на смак
- Лимонна кислота – 3 крупинки
- Сіль за смаком
Етапи приготування
- Масло натираємо на великій тертці. борошно просіваємо
- У ємність з перетертим маслом додаємо ½ цукру, всю муку, сіль. ретельно розтираємо
- Поруч в чашці викладаємо сир, яйця, решту цукру, ванілін. Перед додаванням соди її слід погасити (лимонною кислотою + ложка води)
- Форму промазати маслом. Ділимо тісто на чотири, і викладаємо три частини, робимо бортики
- Поверх наливаємо сирну масу з яйцями
- Залишок тіста посипаємо зверху
- Ставимо в духовку (180 град.). Поверх форми слід покласти фольгу
Час випічки 25-30 хвилин. Даємо охолонути, поки пиріг не буде легко відходити від стінок. Рецепт в духовці королівської запіканки із сиру вдався! Смачного!
З шоколадною крихтою
Покращує і додає пікантність добавка какао до рецепта королівської запіканки.
Складові:
- Сир жирністю більше 9% – 400 г
- Пшеничне борошно – 130 г
- Цукор – 2/3 склянки
- Масло коров’яче – 60 г
- Яйця свіжі – 2 шт
- Порошок какао – 2 ст. ложки
- Сода – ½ чайної ложки
етапи приготування
- У сир вбити яйця, насипати 4 л цукру. Збити до однорідності міксером, або звичайною виделкою
- Поруч з’єднуємо борошно, масло, какао, цукор, соду. Змішуємо, поки маса не стане як шоколадно-масляна крихта
- Беремо форму, змащуємо вершковим маслом, приблизно половину шоколадної маси розподіляємо по дну
- Підготовлений сир викладаємо поверх, закриваємо її шоколадною крихтою
- Час приготування – до пів години при температурі не більше 180 градусів.
- Дати охолонути 15 хвилин. Сирна запіканка по-королівськи з шоколадом готова.
Також читайте: СМАЧНО І ЛЕГКО: РЕЦЕПТ ХРУСТКИХ ВАФЕЛЬНИХ ТРУБОЧОК ЗІ ЗГУЩЕНИМ МОЛОКОМ НА СКОВОРІДЦІ