Сьогодні приготуємо смачну та гарну випічку “Крафін” із здобного тіста. Виходить в міру солодка із цитрусовою ноткою. Ідеально поєднуються хрумка шарувата скоринка з ніжним злегка вологим м’якушем.
Інгредієнти:
Для опари:
- сухі дріжджі – 7 г (або свіжі 18 г)
- цукор – 1 ст.л.
- борошно – 1 ст.л.
- молоко – 80 г
Тісто:
- яйця – 2 шт.
- цукор – 100 г
- дрібка солі
- вершкове масло – 40 г
- сік апельсина – 2 ст.л.
- борошно – 300-350 г
Начинка:
- родзинки – 100 г
- вершкове масло – 80 г
Приготування:
У миску насипаємо 7 г сухих дріжджів, додаємо 1 ст. л. цукру, 80 г. теплого молока та 1 ст. л. борошна. Перемішуємо та відставляємо хвилин на 10.
Тим часом в іншу миску розбиваємо 2 яйця, додаємо 100 г цукру, щіпку солі, 40 г м’якого вершкового масла і 2 ст. л. соку апельсина, ще можна додати цедру 1 апельсина чи лимона.
Перемішуємо та додаємо нашу опару, яку раніше зробили.
Перемішуємо і просіюємо порціями 300 або 350 г борошна. Як все борошно додали, починаємо вимішувати тісто руками доти, доки воно не перестане сильно липнути до рук.
Збираємо в кулю, кладемо назад у миску та накриваємо плівкою. Залишаємо на 40 хвилин, щоб піднялося.
Через якийсь час присипаємо стіл борошном, ділимо тісто на 2 частини. Кожну частину розгортаємо в тонкий пласт у формі прямокутника і змащуємо вершковим маслом 40 г.
Посипаємо родзинками. І скручуємо в рулет. З другою частиною тіста робимо те саме.
Спочатку скручуємо в равлик з одного краю. Потім з другого, але закручуючи вище другим шаром.
Акуратно перекладаємо у форму, застелену пергаментом. Накриваємо плівкою та залишаємо на столі ще на 30 хвилин.
Випікаємо у розігрітій духовці до 160 градусів 50 хвилин. Паска виходить незвичайна, дуже смачна і красива.
Випічка “Крафін” це по суті мікс круасана та мафіна. Тісто має розшаровуватися, злегка вологим і листковим.