Нове

Коли ліньки возитися з тістом: ліниві пиріжки на кефірі із зеленою цибулею та яйцем

Любите пиріжки, але немає часу чи бажання возитися з тістом, пропоную приготувати ліниву версію пиріжків із зеленою цибулею та яйцем!

Інгредієнти:

Начинка:

  • 100 г зеленої цибулі
  • 2 відварені яйця
  • 30 г зелені (кріп, петрушка)
  • 100 г зернистого сиру, сиру (за бажанням)
  • Дрібка солі
  • Щіпка перцю

Тісто:

  • 300 г кефіру (йогурту)
  • 1 яйце
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 250 г борошна в/с (+/-)
  • 10 г розпушувача
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

Готуємо начинку. Нарізаємо великий пучок зеленої цибулі, до неї додаємо 2 подрібнені варені яйця, будь-яку свіжу зелень – я взяла кріп і петрушку.

Цього цілком достатньо для начинки, але у мене в холодильнику був зернистий сир, можна взяти ще бринзу або інший сир, хоча це не обов’язково. Начинку солимо, посипаємо перцем і перемішуємо.

Хтось додає в таку начинку розтоплене масло або навіть обсмажує цибулю – це добре для звичайних пиріжків, у нашому випадку краще цього не робити, щоб вони не вийшли надто жирними.

Тепер тісто. У мене в мисці 300 г кефіру – можна взяти йогурт, ряжанку, кисле молоко,  і навіть нежирну сметану.

Туди розбиваємо 1 яйце, всипаємо 1/2 ч.л. солі та 1 ч.л. цукру. Все перемішуємо.

Окремо 250 г борошна змішуємо з 10 г розпушувача. Кількість борошна може бути трохи більшою або меншою, все залежить від його вологості, густоти кефіру та категорії яєць, все відразу не додавайте, дивіться на консистенцію тіста.

Головне, замісити досить густе тісто – навіть густіше, ніж на оладки, замісіть рідке – пиріжки вберуть багато олії. У мене пішло 250 г борошна в/с.

Додаємо в тісто всю начинку і добре змішуємо до однорідної маси. Залишаємо тісто у спокої на 10-15 хвилин і більше його не перемішуємо. Це важливо!

Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії, ложкою набираємо тісто і викладаємо у вигляді оладок на невеликій відстані один від одного.

Смажимо пиріжки під кришкою з одного боку на середньому вогні 3-4 хвилини, перевертаємо і без кришки обсмажуємо з іншого боку до повної готовності.

Готові пиріжки викладаємо на паперовий рушник, щоб увібрати надлишки олії.

Цієї кількості продуктів вистачає для приготування 30 невеликих пиріжків!

Смачні, пишні, апетитні, а головне, швидкі пиріжки готові! Якщо ви обмежені в часі, а пиріжків все одно хочеться, дуже рекомендую цей рецепт – до смаку нічим не гірше, але готувати набагато простіше!

Смачного!

Нове

Популярне