Коли хочеться швидких пиріжків, а вдома є мука з яйцем – готую ліниві пиріжки на сковороді. Пишні, апетитні та неймовірно смачні! Ділюсь рецептом з Вами.
Інгредієнти:
- Кефір – 250 мілілітрів
- Сіль – 0,5 чайної ложки
- Цукор – 1/2 чайної ложки
- Манна крупа – 20 г
- Яйце – 1 штука
- Борошно – 410-430 г
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Рослинна олія – 20 мілілітрів
Приготування:
У глибоку миску наливаємо кефір, додаємо сіль, цукор, манну крупу і добре розмішуємо ложкою. Накриваємо та залишаємо на 15-20 хвилин.
У чистій мисці збиваємо яйце і вливаємо в суміш із манкою, добре змішуємо. У два прийоми всипаємо борошно, розпушувач і розмішуємо.
Замішуємо м’яке тісто. Перекладаємо на робочу поверхню, поливаємо тісто олією і продовжуємо замішувати.
Чисту миску злегка присипаємо борошном, кладемо тісто, накриваємо рушником і залишаємо на 10-15 хвилин.
Розділяємо тісто на дві частини та скачуємо у кульки. Розкочуємо в коржики і розрізаємо кожен на 8 частин.
Розігріваємо сковороду, наливаємо олію і викладаємо трикутники. Смажимо на середньому вогні до золотистості.
Готові пиріжки перекладаємо на паперові рушники. Смачного!