Дуже просте, швидке та смачне печиво на згущеному молоці, до того ж без яєць та додаткового цукру. Готую його завжди, коли часу в обріз. Такого, щоб воно не вдалося – не буває. Справляється з цим печивом навіть дитина (перевірено)))
Інгредієнти:
- масло вершкове (маргарин) – 150 г
- згущене молоко – 220 г
- борошно – 300 г
- розпушувач – 1 ч.л.
- ванілін – 2 ч.л.
- сіль – щіпка
Цукрова глазур:
- 100 г цукрової пудри
- 1.5 – 2 ст.л. лимонного соку
Приготування:
Для його приготування змішуємо м’яке вершкове масло або маргарин зі згущеним молоком. Додаємо ванілін та щіпку солі. Збиваємо в однорідну масу.
Борошно змішуємо з розпушувачем і, просіюючи, додаємо до збитої маси.
Вимішуємо руками тісто – воно має вийти пластичним і не липнути до рук. Вимішувати довго не треба.
На пергаменті або килимку для випічки розкочуємо тісто в прямокутний пласт. Від товщини розкочування залежить м’яким або хрустким буде ваше печиво. Я розкотила пласт завтовшки близько 8 мм, щоб зробити м’яке печиво.
Переносимо килимок з тістом на деко і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 10 хвилин до легкого золотистого кольору. Ще гаряче нарізаємо на квадратики.
Прикрашаємо цукровою глазур’ю або цукровою пудрою за бажанням.
Смачного!