Улюбленою заправкою італійців вважається соус песто, рецепт в домашніх умовах дозволяє отримати яскравий зелений продукт усього за пару хвилин! Перевагою соусу є те, що він не піддається термічній обробці. Всі компоненти просто змішуються і доводяться до однорідності. Тому заправка має високу харчову цінність і дозволяє отримати всі вітаміни і мінерали з продуктів в незмінному вигляді!
Соус песто використовується для заправки пасти, додається в піцу, бутерброди, різні супи-пюре. Класична заправка відрізняється яскраво-зеленим кольором, який забезпечує базилік. Але на півдні Італії готують 2 види червоного песто. У цьому випадку до складу додаються свіжі або в’ялені томати.
В основу соусу включене листя базиліка і першокласна оливкова олія холодного віджиму. Стебла не використовуються. Вони зроблять консистенцію соусу більш грубою і зіпсують смакові характеристики. Що стосується оливкової олії, то на ній не слід економити. Тим більше, не варто її замінювати іншими видами рослинної олії. Правильно приготовлений соус відрізняється шовковою текстурою.
Всі інгредієнти, що входять до складу, повинні бути однакової температури. Це перший секрет приготування смачного песто. Другий секрет полягає в тому, що соус не можна готувати в блендері. При подрібненні блендером базилік нагрівається і швидко окислюється. Тому соус стане не традиційного зеленого, а бурого кольору. Смакові характеристики його теж погіршаться.
Консистенцію соусу можна регулювати самостійно. Якщо заправка використовується для бутербродів, то кількість оливкової олії можна зменшити. Якщо ж песто готується для пасти, обсяг олії можна збільшити.
Також читайте: НАЙПОПУЛЯРНІШИЙ САЛАТ В КАФЕ І РЕСТОРАНАХ – САЛАТ «ФРАНЦУЗЬКИЙ ПОЦІЛУНОК»
Українська психологиня Наталія Холоденко порадувала своїх підписників сімейним контентом, поділившись зворушливими моментами з дітьми. Відомо,…
На початку жовтня український гурт The Hardkiss завершив турне містами США та Канади, де провів…
Яєчні котлети — це простий та смачний варіант для швидкої закуски або обіду. Вони виходять…
Ліниві чебуреки — це швидкий та простий спосіб приготувати улюблену страву без зайвих зусиль. Використання…
Запечений брі з журавлиним соусом — це вишукана страва, яка ідеально підійде як аперитив для…
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…