Нове

Класичний ніжний бефстроганов – що може бути смачнішим

Інгредієнти:

Яловичина (м’якуш) – 600 г
Цибуля – 1 шт
Томатна паста – 2 ст.л.
Сметана 10% – 3 ст.л.
Борошно пшеничне – 1 ст.л.
Сіль, перець – за смаком
Олія

Приготування:

Промиваємо м’ясо. Видаляємо всі плівки та прожилки. Нарізаємо широкими тонкими пластинами. Кожен шматочок відбиваємо та нарізаємо соломкою.

Розігріваємо олію на сковороді та порційно викладаємо м’ясо. Щоб воно краще обсмажилося і не дало багато соку, викладаємо м’ясо в один шар і обсмажуємо 2-3 хвилини, перевертаючи до появи скоринки. Наші шматочки тонкі, і цього часу буде достатньо. Викладаємо м’ясо в тарілку і обсмажуємо шматочки, що залишилися.

Далі дрібно ріжемо цибулю. У ту ж сковороду додаємо трохи олії, розігріваємо її і обсмажуємо цибулю до золотистої скориночки. Після цього цибулю посипаємо борошном і тримаємо ще 1 хвилину.

Потім додаємо томатну пасту та сметану. Наливаємо одну склянку води (150 мл) та перемішуємо. Додаємо наше м’ясо, сіль та перець за смаком і тушкуємо 5 хвилин під закритою кришкою. Можливо знадобиться більше часу, якщо м’ясо потрапило не зовсім свіже або м’яке, тому пробуйте на смак. Якщо м’ясо буде жорстким, то тушкуємо ще від 5 до 20 хвилин. Все залежить від якості м’яса. Якщо соус при довгому тушкуванні густітиме, то додайте ще трохи води.

І можна насолоджуватися цим найніжнішим та найсмачнішим м’ясом. Як правило, класичний бефстроганов подають з картопляним пюре. Але правило це не залізне. Бефстроганов добре поєднується з рисом та макаронами.

Смачного! Готуйте із задоволенням!

Нове

Популярне