Рецепти

Кіш Лорен – Французький відкритий пиріг з броколі та креветками

Смачний “відкритий” пиріг з броколі та креветками.

Французький пиріг Кіш Лорен готується легко і, ви легко зможете його приготувати у себе вдома, навіть не маючи кулінарного досвіду. Приготуйте французький пиріг за рецептом і побалуйте свою родину черговим делікатесом.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 250 г
  • Масло вершкове – 150 г
  • Яєчний жовток – 1 шт
  • Вода фільтрована – 2 ст. л
  • Сир твердий – 20 г
  • Сіль за смаком
  • Цукор – 2.5 ч. ложки

Інгредієнти для начинки:

  • Броколі
  • Креветки
  • Яйця – 3 шт
  • Вершки – 5 ст. ложок
  • Сир – 10 г
  • Сіль
  • Перець
  • Мускатний горіх
  • Оливкова олія

Приготування:

У миску з вершковим маслом додаємо трохи солі, дві чайні ложки цукру та натираємо на дрібній тертці твердий сир. Додаємо борошно і все ретельно розминаємо руками. З тіста формуємо кульку, замотуємо в харчову плівку та відправляємо в холодильник на 40-60 хвилин.

Розділяємо броколі на суцвіття і відправляємо в каструлю з холодною, трохи солоною водою. Каструлю ставимо на вогонь і як тільки вода закипить – через дві хвилини відправляємо броколі в каструлю з холодною водою, щоб зупинити процес варіння. Охолоджену капусту витягаємо з води і перекладаємо в миску.

Приступимо до приготування заливки. У миску розбиваємо 3 яйця, додаємо трохи солі, перцю і трохи тертого мускатного горіха. Відправляємо в миску вершки, тертий сир і ретельно збиваємо вилкою. Тісто розподіляємо рівномірно за формою для запікання. Борти форми покриваємо тістом також. Щоб тісто не піднімалося-протикаємо його вилкою і застилаємо пергаментом, зробивши на пергаменті ножицями надрізи. На пергамент насипаємо нут і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 мнут.

Після закінчення прибираємо пергамент з нутом і знову відправляємо тісто в духовку ще на 5 хвилин. На тісто викладаємо броколі, очищені креветки, заливаємо все приготованою заливкою і збризкуємо оливковою олією. Форму з пирогом відправляємо в духовку, запікаємо 15 хвилин при температурі 185 градусів.

Готовий пиріг дістаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути, нарізаємо та подаємо до столу. Готуйте з нами та радуйте смачною їжею себе та своїх близьких. Смачного!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…