Нове

Картопляний коржик з 2 інгредієнтів: без борошна, яєць та пюре готувати не треба

Коржик зверху покритий хрусткою красивою скоринкою, а всередині вона дуже ніжна. Спосіб приготування незвичайний, оскільки картопляне пюре попередньо готувати не треба, готується коржик на сковороді із сирої картоплі. Потрібно мінімум продуктів (без борошна, яєць і з невеликою кількістю олії). Коржик ароматний і дуже смачний.

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі (очищена)
  • 120 г напівтвердого сиру
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

Картоплю подрібнюємо на великій тертці, не віджимаючи, відправляємо в гарячу олію на сковороду (діаметр 24 см, мінімальний вогонь).

Постійно помішуємо лопаткою і готуємо картоплю, доки не стане м’якою, близько 15 хвилин. Час залежить від сорту картоплі. У мене молода картопля, у ній багато крохмалю.

Картоплю солимо, перчимо і додаємо крупно натертий сир.

Нагріваємо 1 хвилину, помішуючи. Потім формуємо лопаткою коржик, накриваємо сковороду кришкою, і готуємо коржик 5-6 хвилин. Конденсат на кришці забираємо паперовими рушниками.

Нижня сторона картопляного коржа повинна добре зарум’янитися. Зверху корж залишається ніжним.

Потім іншу сковороду (діаметр 26 см) змащуємо олією. Накриваємо сковороду з коржом і перевертаємо. Закриваємо кришкою і підсмажуємо корж ще 5-6 хвилин.

Коржик трохи розпливається і з усіх боків покривається хрусткою красивою скоринкою (хрускіт дуже ніжний). Перекладаємо її на тарілку та розрізаємо.

Усередині картопляний корж дуже м’який, ніжний. Смак свій особливий із вершковою ноткою. Це ситний, дуже ароматний і смачний коржик.

Смачного!!!

Нове

Популярне