Картопляні зрази готувати зовсім нескладно та недовго.
Інгредієнти:
Приготування:
Отже, картоплю відварюємо до готовності у підсоленій воді.
А тим часом підготуємо начинку. Нам знадобляться гриби печериці та одна цибулина. Дрібно їх нарізаємо.
У сковороду наливаємо олію, нагріваємо її і висипаємо цибулю. Обсмажуємо цибулю до напівготовності. Потім додаємо нарізані печериці та помішуючи смажимо їх до готовності.
Наприкінці приготування додаємо на смак сіль і свіжомелений чорний перець. Таким чином, смак у начинки буде більш яскраво виражений.
Коли картопля зварилася, зливаємо воду, ставимо на найслабший вогонь і випаровуємо зайву рідину. А потім додаємо чорний мелений перець і розминаємо до пюре.
Даємо пюре охолонути до теплого стану, додаємо 1 яйце і добре перемішуємо. Далі всипаємо 3 ст. борошна і перемішуємо до однорідності.
Стіл присипаємо мукою, руки теж повинні бути в борошні. Беремо приблизно 2 ст. л картопляного пюре і робимо з нього коржик.
На центр викладаємо грибну начинку та формуємо зразу. При цьому пальці повинні бути в борошні, щоб картопля не прилипала.
Виходить щось схоже на пиріжок, який ми округляємо і обвалюємо в борошні (зайве борошно струшуємо).
У сковороді розігріваємо олію, кладемо зрази і обсмажуємо їх із двох сторін до золотистого кольору. Перевертаємо їх акуратно за допомогою лопатки.
Таким чином обсмажуємо усі зрази. З цієї кількості інгредієнтів виходить 8 зразків досить великого розміру.
Готові картопляні зрази з грибами подаємо гарячими з ложечкою густої, смачної сметани. За бажанням зверху присипаємо зеленою цибулею.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…