Дуже апетитна домашня страва – картопляні зрази з грибами. Рум’яні, повітряні, ніжні, соковиті та дуже смачні.
Інгредієнти:
- Відварена картопля – 500 г
- Яйце – 1 штука
- Гриби – 200 г
- Цибуля – 1 штука
- Борошно – 2 столові ложки
- Сіль та перець чорний мелений – за смаком
- Рослинна олія – для смаження
Приготування:
Цибулю нарізаємо на маленькі кубики і обсмажуємо до м’якості на розігрітій сковороді з олією.
Гриби нарізаємо на невеликі шматочки (у мене печериці) і викладаємо обсмажуватися до цибулі. Обсмажуємо до готовності під закритою кришкою (приблизно 5-6 хвилин). Солимо, перчимо на смак і перемішуємо. Перекладаємо в миску і даємо охолонути.
Відварену картоплю мнемо, додаємо яйце і знову мнемо. Солимо за смаком, додаємо борошно і перемішуємо.
Столовою ложкою беремо тісто, формуємо коржик. У середину викладаємо по ложці грибної начинки.
Потім закріплюємо краї та притискаємо долонькою.
Викладаємо зрази на розігріту сковороду з олією. Обсмажуємо до золотистого кольору із двох сторін.