Картопляні зрази готувати зовсім нескладно та недовго.
Інгредієнти:
- картопля – 1 кг
- яйце – 1 шт.
- борошно – 3 ст.л.
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- печериці – 300 г
- цибуля – 1 шт.
- олія – для смаження
- сметана – для подачі
Приготування:
Отже, картоплю відварюємо до готовності у підсоленій воді.
А тим часом підготуємо начинку. Нам знадобляться гриби печериці та одна цибулина. Дрібно їх нарізаємо.
У сковороду наливаємо олію, нагріваємо її і висипаємо цибулю. Обсмажуємо цибулю до напівготовності. Потім додаємо нарізані печериці та помішуючи смажимо їх до готовності.
Наприкінці приготування додаємо на смак сіль і свіжомелений чорний перець. Таким чином, смак у начинки буде більш яскраво виражений.
Коли картопля зварилася, зливаємо воду, ставимо на найслабший вогонь і випаровуємо зайву рідину. А потім додаємо чорний мелений перець і розминаємо до пюре.
Даємо пюре охолонути до теплого стану, додаємо 1 яйце і добре перемішуємо. Далі всипаємо 3 ст. борошна і перемішуємо до однорідності.
Стіл присипаємо мукою, руки теж повинні бути в борошні. Беремо приблизно 2 ст. л картопляного пюре і робимо з нього коржик.
На центр викладаємо грибну начинку та формуємо зразу. При цьому пальці повинні бути в борошні, щоб картопля не прилипала.
Виходить щось схоже на пиріжок, який ми округляємо і обвалюємо в борошні (зайве борошно струшуємо).
У сковороді розігріваємо олію, кладемо зрази і обсмажуємо їх із двох сторін до золотистого кольору. Перевертаємо їх акуратно за допомогою лопатки.
Таким чином обсмажуємо усі зрази. З цієї кількості інгредієнтів виходить 8 зразків досить великого розміру.
Готові картопляні зрази з грибами подаємо гарячими з ложечкою густої, смачної сметани. За бажанням зверху присипаємо зеленою цибулею.
Смачного!