Нове

Картопляні човники з грибами та сиром: 15 хвилин у духовці та смакота готова

Шукайте рецепт смачного, недорого блюда? Беріть на замітку ось цей рецепт: картопляні човники з грибами та сиром у духовці. Це дуже простий рецепт, можна готувати хоч на кожен день, хоч на свято – завжди заходить на ура!

Інгредієнти:

  • картопля – 4-6 штук
  • печериці – 150 г
  • сир – 80 г
  • цибуля – 1 шт
  • сіль
  • перець
  • масло рослинне
  • зелень

Приготування:

Нам знадобиться 4-6 картоплин. Беремо досить великі, тому що з дрібною картоплею особливо човника не зробиш. Картоплю варимо у підсоленій воді 7-10 хвилин після закипання. Картоплю можна зварити як у шкірці, як і почистити. Якщо варитимете в шкірці – попередньо картоплю потрібно дуже добре помити.

Поки вариться картопля, обсмажуємо на олії цибулю (1 шт) і печериці (150 г). Цибулю та гриби ріжемо дрібним кубиком. Солимо і перчимо на смак.

Картоплю трохи остуджуємо і робимо з неї “човники” – за допомогою ножа та чайної ложки прибираємо серцевину. Деко або форму для запікання застилаємо папером або змащуємо олією.

Фаршируємо картопля начинкою з цибулі та печериць, посипаємо зверху тертим сиром і відправляємо в розігріту до 180-190 градусів духовку. Через 15 хвилин смачні картопляні човники з грибами та сиром готові.

Відразу ж подаємо їх на стіл, посипавши зеленню. Смачного!

Нове

Популярне