Не знаєте, що приготувати сьогодні на вечерю? Хочу вам запропонувати дуже простий рецепт для домашньої вечері – картопляну запіканку з фаршем. Запіканочка виходить дуже смачною, соковитою і ситною. Поєднання картоплі з м’ясом безпрограшне, його люблять багато.
Інгредієнти:
- Картопля – 4-5 шт
- Фарш – 400 г
- Цибуля – 1 шт
- Яйця – 3 шт
- Кефір – 150 г
- Майонез – 1 ст.л (сметана)
- сіль
- спеції
Приготування:
Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо на тонкі кружальця.
Форму для запікання 22-24 см. Змащуємо олією, посипаємо дно і боки панірувальними сухарями, щоб запіканка не підгоріла.
Картоплю укладаємо на дно форми і з боків. Закриваємо картоплею прогалини.
В середину картопляної основи поміщаємо 400 г фаршу. Солимо і додаємо улюблені спеції.
Цибулю нарізаємо тонкою соломкою і розподіляємо по фаршу.
Тепер приготуємо заливку для запіканки. Збиваємо 3 яйця, 150 мл кефіру, 1 ст.л майонезу, сіль і перець.
Заливкою залити запіканку. Так буде дуже соковито. Ставимо запікатися в розігріту духовку до 180 С на 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо по картоплі, вона повинна бути м’якою.
Готову картопляну запіканку з фаршем подаємо з овочами.
Смачного!