Нове

Картопля з беконом у сметанній заливці — швидко, ситно та смачно

Швидка та ситна страва, яка чудово підійде для подачі на вечерю у родинному колі. Бекон надає картоплі чудовий копчений аромат.

Оскільки страва готується з попередньо відвареної картоплі, то активне готування займає трохи менше часу, ніж в аналогічних стравах. Сирна скоринка виходить дуже апетитна, а ще вона дуже смачна та хрумка. За бажання можна доповнити подачу свіжою зеленню.

Інгредієнти:

  • Картопля – 4-5 бульб.
  • Сир – 100 г
  • Сметана – 100 г
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Бекон – 150 г
  • Олія – для смаження.
  • Сіль та спеції – за смаком.

Приготування:

Картоплю почистити та нарізати середньою за розміром соломкою.

У невелику каструльку налити воду та обов’язково посолити. Після цього викладіть картоплю, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин до готовності.

На сковороду налити невелику кількість олії та викласти нарізаний бекон для смаження.

Коли картопля звариться, злийте воду і перекладіть в друшляк, щоб видалити всю воду. Потім перекладіть картоплю у форму для запікання.

Поверх картоплі слід викласти підсмажений бекон таким чином, щоб він розподілилася рівномірно.

Злегка присипте страву половиною від загальної кількості сиру. Зрозуміло, сир попередньо потрібно натерти.

В окремій мисці потрібно з’єднати одне куряче яйце та сметану. Добре перемішайте заливку і, якщо потрібно, додайте сіль і перець.

Поверх страви вилийте підготовлену заливку та поставте страву в розігріту духовку на пів години. Перед тим як дістати готову страву, посипте її залишками сиру і дозвольте розплавитися до утворення скоринки.

Для ефектної подачі можете прикрасити страву свіжою зеленню, а ще як додаток можна запропонувати будь-який овочевий салат.

Смачного!

Нове

Популярне