Фарширована картопля в беконі – дуже проста, але досить смачна страва, яку можна приготувати і на мангалі. Потрібно нафарширувати сиру неочищену картоплю, загорнути у фольгу і готувати на вугіллі близько 15 хвилин. Добре підходить для пікніка, але і на святковому столі виглядає гідно.
Інгредієнти:
- Цибуля червона — 1 цибулина
- Сир твердий – 150 г
- Огірок солоний – 2 шт.
- Картопля – 6 великих картоплин
- Солодкий жовтий перець – 1 шт.
- Сіль за смаком
- Бекон – 6 скибочок
- Зелень кропу
- Листя салату та помідори чері для прикраси
Приготування:
Картоплю вимити та відварити в шкірці до готовності. Дати повністю охолонути. Потім очистити, розрізати кожну картоплину вздовж на дві частини та акуратно вийняти середину, залишаючи краї товщиною приблизно 0,5-0,7 см.
Перець вимити, видалити серцевину з насінням. Кріп вимити та обсушити. Цибулю очистити. Огірки очистити від шкірки.
Перець, цибуля, огірки, кріп дуже дрібно нарізати. Сир натерти на дрібній тертці.
З’єднати в мисці всі інгредієнти, додати трохи вареної картоплі, посолити і добре перемішати.
Нафарширувати кожну половинку картоплі начинкою, що вийшла. Половинки картоплі скласти разом і обгорнути смужками бекону.
Помістити на решітку, що лежить на деку, і запікати в розігрітій до 200 ° С духовці протягом 10-15 хвилин. Прикрасити листям салату та помідорами чері.
Смачного!