Ви коли-небудь мріяли про той неповторний смак картоплі фрі, який ви зазвичай знаходите тільки в закладах швидкого харчування? Тепер у вас є можливість поринути в цей смак, готуючи її вдома.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Рослинна олія – 100 мл
- Сіль – на свій смак
Приготування:
Розігріваємо у товстостінній каструлі рослинну олію до кипіння. Поки олія нагрівається, нарізаємо очищену та вимиту картоплю соломкою. Розмір – трошки більший, ніж готова картопля фрі. Підсолюємо нарізану картоплю та залишаємо її висохнути. Якщо на картоплі залишаться краплі води, то при поглибленні в олію ви побачите справжній феєрверк. Коли олія закипить, опускаємо нарізану картоплю в неї. Смажимо 3-4 хвилини, а потім виймаємо за допомогою шумівки. Хрустка, але м’яка всередині картопля фрі готова, і вам не знадобиться жодна фритюрниця. Залишається лише зачекати, поки олія стече з картоплі, і ви можете подавати її з кетчупом чи вашим улюбленим соусом.