Нове

Капустяна запіканка з фаршем, смачна вечеря для всієї родини

А взагалі цю запіканку можна і без м’яса зробити – теж буде дуже смачно! Або замість м’яса додати гриби – варіацій багато і завжди смачно!

Інгредієнти:

  • капуста – 1 качан середній
  • фарш м’ясний – 500-600 г
  • цибуля – 1 шт
  • сметана – 250 мл
  • томатна паста – 3-4 столові ложки
  • сир тертий – 150 г
  • сіль за смаком
  • спеції за смаком
  • можна додати зелень за бажанням
  • панірувальні сухарі
  • олія для змазування форми та обжарювання фаршу

Приготування:

Капусту ділимо на 4 частини, вирізаємо качан. Потім кожну частину ріжемо крупно і укладаємо в каструлю.

Заливаємо водою, солимо і варимо після закипання хвилин 15.

Поки варитися капуста, обсмажуємо на сковороді фарш і подрібнену цибулю. Смажимо 5-7 хвилин.

Потім додаємо сіль та спеції на смак, сметану, томатну пасту і тушкуємо ще кілька хвилин.

Капусту відкидаємо на друшляк і починаємо збирати запіканку:

Форму для випічки гарненько змащуємо вершковим маслом, посипаємо панірувальними сухарями і викладаємо капусту, зверху розподіляємо начинку з фаршу, потім знову капусту і так повторюємо кілька разів.

Верхнім шаром має бути капуста. Посипаємо тертим сиром, прикриваємо форму фольгою та запікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин. За 7 хвилин до готовності фольгу можна зняти, щоби сир підрум’янився.

Смачна та ситна капустяна запіканка готова! Смачного!

Нове

Популярне