Ніжна та ароматна капустка запечена із соковитим м’ясом у духовці – просто смакота! Така страва чудово підійде для приготування на обід чи вечерю. Приготовлена в такий спосіб капуста в духовці виходить дуже смачною, просоченою м’ясними соками. А м’ясо виходить ніжним та соковитим. З такою капустою відмінно поєднуються гречка та картопляне пюре. А для вечері це вже цілком ситна та самодостатня страва.
Готується така капуста в духовці з м’ясом дуже легко і активного часу приготування займе небагато.
Обов’язково скуштуйте такий варіант приготування капусти на вечерю, це неймовірно смачно та ароматно!
Інгредієнти:
Приготування:
Спочатку підготуємо капусту для запікання. Пів кілограма капусти дрібно шаткуємо ножем. Нашатковану капусту трохи солимо і обминаємо її руками.
Одну цибулину середнього розміру нарізаємо кубиками. Одну моркву тремо на дрібній тертці.
На розігріту сковороду з невеликою кількістю олії, кладемо нарізану цибулю. Пасеруємо до золотистості. До цибулі додаємо терту моркву. Перемішуємо і пасеруємо ще 1-2 хвилини.
На самому кінці в сковороду кладемо нашатковану капусту і сюди ж додаємо 0,5 кг квашеної капусти. Квашену капусту, щоб вона була не така кисла, можна промити водою і віджати руками. Все перемішуємо та знімаємо з вогню.
Готуємо м’ясо. У миску насипаємо приблизно 1 ч. л. солі без гірки, 1 ч. л. меленої солодкої паприки, 1 ст. л. сушеного майорану та додаємо приблизно 0,5 ч. л. меленого чорного перцю. Усе перемішуємо.
Беремо приблизно кілограмовий шматок м’яса, у мене свинина. Робимо поперечні надрізи, не дорізаючи до кінця. М’ясо рівномірно посипаємо приправами. Розтираємо приправи руками з усіх боків.
Дві-три цибулини нарізаємо кільцями. Кільця цибулі вставляємо у надрізи у м’ясі.
Беремо форму для запікання і викладаємо до неї підготовлену капусту. Поступово її розподіляємо по всій формі. Зверху кладемо підготовлене м’ясо з цибулею.
На капусту виливаємо приблизно 0,5 склянки води. Воду можна замінити на бульйон.
Все накриваємо зверху фольгою чи кришкою.
Ставимо в духовку розігріту до 180 градусів і запікаємо приблизно 1,5 години.
Готову капусту з м’ясом дістаємо із духовки. Акуратно знімаємо фольгу, щоби не обпектися. Страву подаємо на стіл гарячою.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…