Рецепти

Капуста запечена з м’ясом у духовці: смачний обід для всієї родини

Ніжна та ароматна капустка запечена із соковитим м’ясом у духовці – просто смакота! Така страва чудово підійде для приготування на обід чи вечерю. Приготовлена ​​в такий спосіб капуста в духовці виходить дуже смачною, просоченою м’ясними соками. А м’ясо виходить ніжним та соковитим. З такою капустою відмінно поєднуються гречка та картопляне пюре. А для вечері це вже цілком ситна та самодостатня страва.
Готується така капуста в духовці з м’ясом дуже легко і активного часу приготування займе небагато.

Обов’язково скуштуйте такий варіант приготування капусти на вечерю, це неймовірно смачно та ароматно!

Інгредієнти:

  • м’ясо (свинина) – 1 кг
  • капуста – 1/2 кг
  • капуста квашена – 1/2 кг
  • цибуля – 3 шт.
  • морква – 1 шт.
  • вода – 1/2 склянки
  • майоран сушений – 1 ст. л.
  • паприка мелена – 1 ч. л.
  • сіль – 1 ч. л.
  • перець чорний мелений – 1/2 ч. л.

Приготування:

Спочатку підготуємо капусту для запікання. Пів кілограма капусти дрібно шаткуємо ножем. Нашатковану капусту трохи солимо і обминаємо її руками.

Одну цибулину середнього розміру нарізаємо кубиками. Одну моркву тремо на дрібній тертці.

На розігріту сковороду з невеликою кількістю олії, кладемо нарізану цибулю. Пасеруємо до золотистості. До цибулі додаємо терту моркву. Перемішуємо і пасеруємо ще 1-2 хвилини.

На самому кінці в сковороду кладемо нашатковану капусту і сюди ж додаємо 0,5 кг квашеної капусти. Квашену капусту, щоб вона була не така кисла, можна промити водою і віджати руками. Все перемішуємо та знімаємо з вогню.

Готуємо м’ясо. У миску насипаємо приблизно 1 ч. л. солі без гірки, 1 ч. л. меленої солодкої паприки, 1 ст. л. сушеного майорану та додаємо приблизно 0,5 ч. л. меленого чорного перцю. Усе перемішуємо.

Беремо приблизно кілограмовий шматок м’яса, у мене свинина. Робимо поперечні надрізи, не дорізаючи до кінця. М’ясо рівномірно посипаємо приправами. Розтираємо приправи руками з усіх боків.

Дві-три цибулини нарізаємо кільцями. Кільця цибулі вставляємо у надрізи у м’ясі.

Беремо форму для запікання і викладаємо до неї підготовлену капусту. Поступово її розподіляємо по всій формі. Зверху кладемо підготовлене м’ясо з цибулею.

На капусту виливаємо приблизно 0,5 склянки води. Воду можна замінити на бульйон.
Все накриваємо зверху фольгою чи кришкою.

Ставимо в духовку розігріту до 180 градусів і запікаємо приблизно 1,5 години.

Готову капусту з м’ясом дістаємо із духовки. Акуратно знімаємо фольгу, щоби не обпектися. Страву подаємо на стіл гарячою.

Смачного!

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…