Ніжна та ароматна капустка запечена із соковитим м’ясом у духовці – просто смакота! Така страва чудово підійде для приготування на обід чи вечерю. Приготовлена в такий спосіб капуста в духовці виходить дуже смачною, просоченою м’ясними соками. А м’ясо виходить ніжним та соковитим. З такою капустою відмінно поєднуються гречка та картопляне пюре. А для вечері це вже цілком ситна та самодостатня страва.
Готується така капуста в духовці з м’ясом дуже легко і активного часу приготування займе небагато.
Обов’язково скуштуйте такий варіант приготування капусти на вечерю, це неймовірно смачно та ароматно!
Інгредієнти:
- м’ясо (свинина) – 1 кг
- капуста – 1/2 кг
- капуста квашена – 1/2 кг
- цибуля – 3 шт.
- морква – 1 шт.
- вода – 1/2 склянки
- майоран сушений – 1 ст. л.
- паприка мелена – 1 ч. л.
- сіль – 1 ч. л.
- перець чорний мелений – 1/2 ч. л.
Приготування:
Спочатку підготуємо капусту для запікання. Пів кілограма капусти дрібно шаткуємо ножем. Нашатковану капусту трохи солимо і обминаємо її руками.
Одну цибулину середнього розміру нарізаємо кубиками. Одну моркву тремо на дрібній тертці.
На розігріту сковороду з невеликою кількістю олії, кладемо нарізану цибулю. Пасеруємо до золотистості. До цибулі додаємо терту моркву. Перемішуємо і пасеруємо ще 1-2 хвилини.
На самому кінці в сковороду кладемо нашатковану капусту і сюди ж додаємо 0,5 кг квашеної капусти. Квашену капусту, щоб вона була не така кисла, можна промити водою і віджати руками. Все перемішуємо та знімаємо з вогню.
Готуємо м’ясо. У миску насипаємо приблизно 1 ч. л. солі без гірки, 1 ч. л. меленої солодкої паприки, 1 ст. л. сушеного майорану та додаємо приблизно 0,5 ч. л. меленого чорного перцю. Усе перемішуємо.
Беремо приблизно кілограмовий шматок м’яса, у мене свинина. Робимо поперечні надрізи, не дорізаючи до кінця. М’ясо рівномірно посипаємо приправами. Розтираємо приправи руками з усіх боків.
Дві-три цибулини нарізаємо кільцями. Кільця цибулі вставляємо у надрізи у м’ясі.
Беремо форму для запікання і викладаємо до неї підготовлену капусту. Поступово її розподіляємо по всій формі. Зверху кладемо підготовлене м’ясо з цибулею.
На капусту виливаємо приблизно 0,5 склянки води. Воду можна замінити на бульйон.
Все накриваємо зверху фольгою чи кришкою.
Ставимо в духовку розігріту до 180 градусів і запікаємо приблизно 1,5 години.
Готову капусту з м’ясом дістаємо із духовки. Акуратно знімаємо фольгу, щоби не обпектися. Страву подаємо на стіл гарячою.
Смачного!