Смачна і соковита м’якоть кабачків в кремоподібну сирному соусі – оригінальний гарнір до різних м’ясних страв. Під сирною скоринкою всі складові запіканки залишаться соковитими і м’якими. Це недороге блюдо вегетаріанської кухні порадує вас чудовим ароматом.
Інгредієнти:
- 3 кабачки середнього розміру;
- 1 головка цибулі;
- 20 г рослинної оливкової олії;
- сіль;
- 1 ч. ложка провансальської зелені;
- чорний перець мелений;
- 2 зубчики часнику.
Склад сирного соусу:
- 250 г сиру – сорт Гауда;
- 300 г нежирної сметани;
- половина чайної ложки паприки;
- 1 гілочка розмарину.
Приготування:
Кабачки вимити, видалити обидва кінці і нарізати скибочками максимум 1 см. Посолити і залишити на 10 хв для виділення соку. Потім зайву вологу прибрати паперовим рушником.
Головку цибулі очистити і нарізати дрібними кубиками.
Розігріти у великій сковороді оливкову олію і обсмажити в ній цібулю. Додати очищені і роздавлені зубчики часнику. Покласти в сковороду скибочки кабачків і продовжити обсмажування ще кілька хвилин. Посипати зеленню, додати сіль і чорний перець.
Потримати на середньому вогні 3 хвилини і викласти продукти в форму.
Для приготування соусу потрібно натерти 200 г сиру на великій тертці, обірвати листочки з розмарину і дрібно їх порубати. Інгредієнти перемішати, додати сметану, солодкий перець, посолити і поперчити за смаком.
Розігріти духовку до 200 С. Полити сирною масою овочі і запікати їх протягом 35 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипати страву сиром який залишився.
Смачного!