Нове

Кабачки, запечені з сиром в духовці

Смачна і соковита м’якоть кабачків в кремоподібну сирному соусі – оригінальний гарнір до різних м’ясних страв. Під сирною скоринкою всі складові запіканки залишаться соковитими і м’якими. Це недороге блюдо вегетаріанської кухні порадує вас чудовим ароматом.

Інгредієнти:

  • 3 кабачки середнього розміру;
  • 1 головка цибулі;
  • 20 г рослинної оливкової олії;
  • сіль;
  • 1 ч. ложка провансальської зелені;
  • чорний перець мелений;
  • 2 зубчики часнику.

Склад сирного соусу:

  • 250 г сиру – сорт Гауда;
  • 300 г нежирної сметани;
  • половина чайної ложки паприки;
  • 1 гілочка розмарину.

Приготування:

Кабачки вимити, видалити обидва кінці і нарізати скибочками максимум 1 см. Посолити і залишити на 10 хв для виділення соку. Потім зайву вологу прибрати паперовим рушником.

Головку цибулі очистити і нарізати дрібними кубиками.

Розігріти у великій сковороді оливкову олію і обсмажити в ній цібулю. Додати очищені і роздавлені зубчики часнику. Покласти в сковороду скибочки кабачків і продовжити обсмажування ще кілька хвилин. Посипати зеленню, додати сіль і чорний перець.

Потримати на середньому вогні 3 хвилини і викласти продукти в форму.

Для приготування соусу потрібно натерти 200 г сиру на великій тертці, обірвати листочки з розмарину і дрібно їх порубати. Інгредієнти перемішати, додати сметану, солодкий перець, посолити і поперчити за смаком.

Розігріти духовку до 200 С. Полити сирною масою овочі і запікати їх протягом 35 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипати страву сиром який залишився.

Смачного!

 

Нове

Популярне