Рецепт простої страви з овочів і грибів. Всі компоненти нарізаються великими слайсами, викладаються в ряд в форму для запікання, що виглядає дуже красиво і апетитно. Запікаються овочі і гриби в вершках під сирною скоринкою. Блюдо виходить легким, дієтичним, чудово підходить для сімейного обіду або вечері. Цікава подача викликає величезний інтерес до дегустації.
Інгредієнти:
Приготування:
Кабачки вимийте, наріжте великими шайбами середньої ширини (приблизно 5 мм). Шкірку з кабачків зчищати не потрібно, так вони збережуть свою форму після запікання.
Печериці ретельно вимийте, цілий гриб наріжте великими слайсами.
Картоплю очистіть від шкірки, промийте, також наріжте цілими пластинками. Ширина картопляних слайсів може бути тонше кабачкової нарізки, оскільки картопля готується довше кабачків.
Прямокутну або квадратну форму для запікання змастіть рослинною олією, викладіть овочі та гриби в кілька рядів, постійно чергуючи їх.
Вміст форми присипте сіллю, меленим перцем, паприкою, сухим часником і травами.
Овочі і гриби залийте вершками. Форму щільно закрийте фольгою.
Форму поставте в розігріту до 180 градусів духовку, запікайте 30 хвилин до м’якості картоплі.
Через годину блюдо дістаньте з духовки, зніміть фольгу, присипте всю поверхню тертим сиром, назад поставте в духовку на 5-10 хвилин, щоб сир розплавився і злегка підрум’янився.
Готову страву розкладіть по тарілках, подайте на стіл.
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…