Нове

Кабачки з картоплею і грибами в духовці

Рецепт простої страви з овочів і грибів. Всі компоненти нарізаються великими слайсами, викладаються в ряд в форму для запікання, що виглядає дуже красиво і апетитно. Запікаються овочі і гриби в вершках під сирною скоринкою. Блюдо виходить легким, дієтичним, чудово підходить для сімейного обіду або вечері. Цікава подача викликає величезний інтерес до дегустації.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Печериці – 5-6 шт.
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Сир твердий – 50 г.
  • Вершки 15% – 250 мл.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Часник сухий – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Базилік, орегано  -за смаком

Приготування:

Кабачки вимийте, наріжте великими шайбами ​​середньої ширини (приблизно 5 мм). Шкірку з кабачків зчищати не потрібно, так вони збережуть свою форму після запікання.

Печериці ретельно вимийте, цілий гриб наріжте великими слайсами.

Картоплю очистіть від шкірки, промийте, також наріжте цілими пластинками. Ширина картопляних слайсів може бути тонше кабачкової нарізки, оскільки картопля готується довше кабачків.

Прямокутну або квадратну форму для запікання змастіть рослинною олією, викладіть овочі та гриби в кілька рядів, постійно чергуючи їх.

Вміст форми присипте сіллю, меленим перцем, паприкою, сухим часником і травами.

Овочі і гриби залийте вершками. Форму щільно закрийте фольгою.

Форму поставте в розігріту до 180 градусів духовку, запікайте 30 хвилин до м’якості картоплі.

Через годину блюдо дістаньте з духовки, зніміть фольгу, присипте всю поверхню тертим сиром, назад поставте в духовку на 5-10 хвилин, щоб сир розплавився і злегка підрум’янився.

Готову страву розкладіть по тарілках, подайте на стіл.

Нове

Популярне